Peugeot a construit un pick-up atractiv

2020-peugeot-landtrek-pickup-truck-11

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault Alaskan este singurul pick-up francez ce se vinde în Europa și se pare că va rămâne unicul, în ciuda faptului că Peugeot tocmai a prezentat noul Landtrek, destinat piețelor emergente.

Cu o sarcină utilă între 1 tonă și și 1.2 tone, Landtrek va face carieră în America de Sud și Africa. Pick-up-ul francez va putea căra până la 3 europaleți, iar versiunea Single Cab va putea fi comercializat fără bară spate pentru ca bena să ofere o deschidere de 180 grade.

Landtrek preia limbajul de design început cu 3008 și poartă mândru leul pe grila sa de mari dimensiuni. Farurile de mari dimensiuni pot avea tehnologie LED dacă se optează pentru aceasta, podeaua oferă protecție în cazul în care se merge în teren accidentat, iar pentru clienții pretențioși există contracost bare pentru portbagaj și praguri auxiliare pentru acces ușor. Nu există dotare practică ce lipsește pe Landtrek, de la anvelope M+S, la roll bar, la preșuri din cauciuc sau sticlă rezistentă.

Interiorul poate avea spațiu până la șase pasageri, trei în față, trei în spate. Cine dorește cinci locuri poate avea două scaune individuale separate de o cotieră, dar pasagerii au nu mai puțin de șapte mânere de susținere. Cabina nu pare chiar low cost, cel puțin în mașina din imagini. Vedem un volan cu două spițe îmbrăcat în piele, un panou de instrumente separat de un ecran color cu diagonală mare, climatizare automată și chiar un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10″, compatibl cu Apple CarPlay, Android Auto, conectivitate Bluetooth, USB și 10 GB de memorie internă. Totodată, versiunea de top va propune sisteme electronice de siguranță ale șoferului, precum Lane Departure Warning, camere 360 grade, Hill Descent Control, ASR sau Trailer Swing Control.

Peugeot a pregătit pentru al său pick-up două motorizări, un turbodiesel de 1.9 litri cu 150 cai putere și un cuplu maxim de 350 Nm și un benzinar turbo de 2.4 litri ce pune la bătaie 210 cai putere și 320 Nm. Turbodieselul poate fi configurat doar cu o transmisie manuală cu șase trepte, în timp ce benzina mai propune și o automată cu același număr de rapoarte. Cifra de consum a fost comunicată doar pentru diesel, iar aceasta este de 7.8 l/100 km. Ambele motorizări vor avea sistemul de tracțiune integrală (cu două modui, 4L și 4H) bifabil de pe lista de echipamente opționale, însă tracțiunea spate (propulsia) este cea oferită standard pe toate modelele.