Peugeot a prezentat primele poze cu viitorul 308

20130510 Peugeot 308 (2)

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Programat să se lanseze la Frankfurt, în toamnă, Peugeot 308 renunță la câteva kilograme și la formele rubensiene, pregătindu-se să revină în formă în disputatul segment C.

S-au spus multe lucruri despre generația actuală 308, însă niciunul nu a fost chiar în avantajul său, mai ales când se ajungea la comparații cu rivalii din segment. Însă toate acestea par că se vor schimba din toamnă, pentru că noul 308 revine în forță.

Deocamdată nu se cunosc informații tehnice, însă ni s-a spus că va fi construit pe noua platformă EMP2 și va avea, prin urmare, cu vreo 140 de kilograme mai puțin, iar emisiile de dioxid de carbon vor coborî până la 85 g/km. Deci se pare că noul 308 va scăpa de glumele cu porcușori. De fapt, la cum arată, e foarte probabil să scape de toate glumele pe seama lui. Aspectul îndrăzneț, care se înscrie în direcția dată de 208/2008, îl fac… dezirabil.

Și nu doar exteriorul mașinii va fi atrăgător, ci și interiorul va fi unul îmbietor, după cum oficialii Peugeot au confirmat: va dispune de materiale premium, va avea un display de 9,7 inci pe consola centrală, iar instrumentarul de bord situat deasupra volanului tinde să devină o tradițe, pentru că va fi regăsit și aici.

Vom putea vedea tot ce ne-a pregătit noul 308 la salonul auto de la Frankfurt, din toamnă. Până atunci nu putem spune decât că ne place mult noul design.