Pokemon Go, cauza a peste 100.000 accidente rutiere?

Pokemon-Go-Accidents-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mai țineți minte Pokemon Go? Jocul acela stupid jucat de milioane de oameni prin care trebuia să prinzi Pokemoni cu telefonul mobil? Nu? Nici eu.

Cu toate acestea, un studiu american spune că popularul joc ar fi cauzat peste 100.000 accidente rutiere pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Asta spune multe despre joc, dar și despre americani.

Doi profesori de de la Universitatea Purdue au fost intrigați de faptul că după ani la rând de scădere a deceselor pe drumurile publice, acestea au început să crească după 2011. Nu trebuie să fii savant ca să iți dai seama de faptul că această creștere se datorează popularității smartphoneurilor, însă profesorii Faccio și McConnell au vrut să vadă dacă Pokemon Go a avut o parte din vină.

Astfel, au luat datele de accidente din Tippecanoe County, Indiana între 1 martie 2015 și 30 noiembrie 2016. La o lună după lansarea jocului în iulie 2016, peste 100 milioane oameni l-au downloadat, iar riscul unui accident pe o rază de 100 metri de un Pokestop a crescut cu 26.5%. Analizând datele din alte locații, rezultatele găsite au fost similare.

După un mic calcul s-a stabilit că jocul ar fi cauzat 145.632 accidente pe o perioadă de 18 luni, dintre care 29.370 cu răniri ușoare sau grave și 256 fatalități. Mai mult, pagubele materiale rezultate din urma jocului ar însuma între 2 miliarde și 7.3 miliarde $.

Cifrele sunt orientative, dar nu sunt departe de adevăr. Nu mai folosiți telefonul la volan, nu aveți scuză.