PREMIERA: s-a lansat cel mai tare BMW M!

OPEN

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW M GmbH a prezentat o nouă ediţie limitată – M4 CS. Noul model completează nişa dintre M4 Coupé cu pachet Competition şi modelul BMW M4 GTS, dedicat perfromanţelor pe circuit. Noul M4 CS continuă tradiţia lungă de decenii a ediţiilor speciale M de succes, care a început în 1988 cu E30 BMW M3 Evolution și va fi produs la uzina BMW din München.

Lansarea marchează şi noua nomenclatură pe care BMW M GmbH o introduce pentru modele sale. Poziţionate deasupra modelelor M standard se vor afla versiunile Competition. Apoi urmează modelele ediţie specială CS, aflate un eşalon mai sus. Poziţionate în top sunt „formatorii de brand”, cu performanţe de vârf, construiţi pentru motorsport şi competiţii club sport, dar care sunt omologaţi pentru şosea.

Motorul de 3,0 litri din CSmăreşte puterea M4 cu pachet Competition cu 10 CP la un maxim de 460 CP. Asta înseamnă accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Viteza maximă a M4 CS, care dispune standard de pachet M Driver, este limitată electronic la 280 km/h. M4 CS este echipat cu transmisia automată M cu dublu ambreiaj (M DCT), cu Drivelogic, și şapte trepte.

Suspensia este în mare setată precum cea a modelului M4 cu pachet Competition. Adică, are standard suspensie M adaptivă. Noul BMW M4 CS a fost testat și „format” pe cea mai solicitantă pistă de teste pentru maşini sport de înaltă performanţă: Nordschleife de la Nürburgring. Timpul pe un tur de – 7 minute 38 secunde – un timp demn de un supercar dacă privim lista cu performanțele pe Ring.

Optimizate pentru circuit sunt şi jantele din aliaj uşor (faţă: 9 J x 19, spate: 10 J x 20) concepute exclusiv pentru M4 CS şi echipate standard cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 (faţă: 265/35 R 19, spate: 285/30 R 20). Aceste anvelope semislick oferă aderenţă imbatabilă şi stabilitate laterală superioară la viteze ridicate pe circuit, precum şi tracţiune optimă la ieşirea din acele de păr. De asemenea, M4 CS poate fi comandat gratuit şi cu anvelope de şosea Michelin Sport.

Interiorul noului BMW M4 CS a fost echipat cu scaune sport M ultrauşoare, tapiţate cu piele/Alcantara, iar decoraţiunile panourilor uşilor sunt realizate din fibre naturale compactate şi dispun curele de închidere în loc de mânere. Capota – cu prizele de evacuare a aerului orientate spre spate, caracteristice pe powerdome – şi acoperişul sunt realizate din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), un material high-tech ultrauşor şi foarte rigid. Printre dotările standard de la bord se numără controlul automat al aerului condiţionat, o versiune a sistemului de sonorizare BMW Professional adaptată cerinţelor de acustică specifice M4 CS şi sistemul de navigaţie Professional.

Dotarea „semnătură” a părţii frontale o reprezintă „şorţul” faţă, cu prize de aer largi în trei secţiuni. Noul spliter faţă a fost realizat din fibră de carbon vizibilă, exclusiv pentru ediţia specială M4 CS. Pentru eficienţă aerodinamică, acestea este combinat cu difuzorul spate preluat de la BMW M4 GTS şi cu eleronul Gurney – tot cu design nou şi realizat din fibră de carbon vizibilă – de pe capota portbagajului pentru minimizarea portanţei. Stopurile inovatoare cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode), introduse de BMW M GmbH exclusiv pentru M4 CS, BMW M4 DTM Edition şi M4 GTS, sunt standard.