Primele MINI-uri de peste 300 cai putere, noile Clubman JCW și Countryman JCW

071c5c80-2020-mini-john-cooper-works-clubman-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Hai să vă zic un secret. Mini Clubman, Countryman, BMW X1, X2 și Seria 2 Active Tourer și Gran Tourer sunt construite pe aceeași platformă. Ele împart motorizări și transmisii, iar acum vor mai împărți încă o combinație de motor-transmisie.

Dacă mai țineți minte X2 M35i, atunci veți fi fericiți să auziți că MINI Clubman și Countryman JCW tocmai au primit mai multă putere. Preluat neschimbat de la X2 M35i este propulsorul B48, un doi litri turbo cu patru cilindri ce pune la bătaie 306 cai putere și 450 Nm. Sau cu 75 CP și 100 Nm mai mult decât versiunile actuale. Tracțiunea integrală este oferită în standard, iar singura transmisie disponibilă este una automată cu opt rapoarte de origine Aisin.

Mulțumită transmisiei ce are un diferențial blocabil mecanic conectat, Clubman JCW atinge 100 km/h în 4.9 secunde, iar Countryman JCW în 5.1 secunde. Totodată, ambele sunt limitate la 250 km/h.

Față de versiunile cu 231 CP, suspensia a fost revizuită, evacuarea a fost schimbată cu totul, iar sistemul de frânare a fost redimensionat la discuri de 330 mm și etrieri cu patru pistonașe pe puntea față.

În ceea ce privește estetica, Clubman JCW a primit grilă nouă, blocuri optice de actualitate și o bară spate modificată pentru a putea găzdui noua evacuare de dimensiuni mai mari.