Un McLaren pentru șoferii de Clasa S, noul GT

85398ba4-2020-mclaren-gt-unveiled-official-12

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

McLaren are un mod ciudat de a-și numi mașinile. Ba cu litere, ba cu cifre, ba cu amandouă, ba cu nume de piloți celebri, iar noul GT nu face excepție.

Din nume îți dai seama că GT nu este un supercar destinat uzului pe circuit, cu toate că are un motor median și peste 600 cai putere. Nu, GT este un Grand Tourer desăvârșit, printre puținele cu motor median și probabil cel mai rapid Grand Tourer până la Bugatti Chiron.

Frumos, musculos și cu puține detalii care amintesc de Aston Martin, McLaren GT măsoară 4.7 metri, are un unghi de atac de 10 grade (sau 13 când sistemul de ridicare al botului este activat) și promite să fie foarte utilizabil în traficul cotidian.

Producătorul britanic se laudă un spațiu de stocare total de 570 litri, dintre care 150 în portbagajul din față, ba chiar menționează că poți monta schiuri de până la 185 cm în spate. Fantastic.

Cockpitul păstrează detaliile McLaren tradiționale, simplitate, ergonomie și o calitate a fabricației excepțională. Însă GT a mai adăugat detalii de confort la drum lung, precum scaunele îmbrăcate în piele Nappa sau Alcantara, butoanele din aluminiu sau sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins cu 12 difuzoare cu woofere din fibră de carbon și incinte de medii din Kevlar.

Sistemul de infotainment cu ecran tactil de 7″ dispune de navigație HERE cu informații de trafic în timă real și radio digital. Șoferul se bucură de tabloul de bord digital cu ecran tactil de 12.3″ cu grafică superbă, iar pasagerul are propriile sale comezi de climatizare.

Ok, hai să vorbim despre ce ne interesează. Motorul este un V8 biturbo de patru litri ce derivat din cel al lui 720S. Produce 620 cai putere și 630 Nm. Puterea ajunge la roțile spate printr-o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte SSG, iar cu Launch Control-ul activat, GT ajunge de la 0 la 100 km/h în 3.2 secunde, la 200 km/h în 9 secunde. Viteza maximă este de 326 km/h, suficientă pentru oricine, iar în ceea ce privește masa proprie de doar 1.530 kg, McLaren spune că este cu 130 kg mai mică decât a celui mai apropiat rival.

Cel mai confortabil McLaren (după ei) dispune de suspensie, direcție și sistem de frânare proiectate special pentru el, cu scopul de a livra un răspuns incisiv și multă precizie la condus. Confortul se datorează suspensiei Proactive Damping Control cu amortizoare hidraulice și trei moduri de rulare (Comfort, Sport și Track).

Jantele de 20″ pe puntea față și 21″ pe spate sunt cele mai mari montate vreodată pe un McLaren de stradă și sunt încălțate cu anvelope Pirelli P ZERO special gândite pentru GT. Clienții dornici vor trebui să scoată din buzunar cel puțin 185.000 euro pentru cel mai mare și user friendly McLaren din istorie.