INCREDIBIL: noul CORVETTE are 500 CP si costa cat un BMW Seria 5! VEZI VIDEO AICI!

581a5d66-2020-corvette-c8-stingray-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Corvette C7 a apărut pe piață abia acum cinci ani, dar de doi tot auzim zvonuri despre un model cu motor median.

Doamnelor și domnilor, faceți cunoștință cu primul Corvette ce nu dispune de un motor amplasat în față, noul C8 Stingray.

Designul este agresiv, dar știi că ai de-a face cu un Corvette, aerodinamica a jucat un rol important aici, un supercar cu motor median necesitând altă răcire, iar fluxul de aer trebuie să aibă două funcții. Per total, mașina arată bine. Un lucru ce merită menționat este faptul că noul Corvette a rămas un model cu caroserie Targa.

Acesta este și primul Corvette cu suspensie ce se poate ridica pentru a trece peste obstacole înalte. Sistemul funcționează la mai puțin de 40 km/h și poate coborî sau ridica puntea față cu 40 mm în doar 2.8 secunde.

Interioul a crescut foarte mult în calitate și chiar pare unul premium. Volanul este cam urâțel cu forma lui pătrată și cele două spițe, dar în rest totul pare foarte modern, de la sistemul de infotainment nou-nouț, la panoul de instrumente digital cu ecran de 12″, la butonul de start. Apropo de volan, pe acesta se regăsește un buton Z prin care șoferul poate personaliza diferiți parametri ai mașinii. Două tipuri de scaune sunt disponibile, GT1 orientate spre confort și GT2 ce sunt inspirate din motorsport. Un sistem audio Bose cu 10 difuzoare este oferit în standard, dar unul cu 14 difuzoare și grile din oțel inoxidabil. Pe lângă dotări de confort precum încărcare prin inducție, srecunoaștere vocală sau memorie pentru scaune, noul C8 Corvette primește și un sistem de telemetrie numit Performance Data Recorder.

Motorul este un V8 aspirat de 6.2 litri (LT2) ce produce 497 cai putere și 630 Nm în standard și 502 cai putere, 637 Nm atunci când se optează pentru pachetul Z51 Performance. Vestea tristă este că C8 Stingray a renunțat la transmisia manuală cu șapte trepte și va putea fi cumpărat acum doar împreună cu una automată cu opt trepte și hidroconvertizor de cuplu. Performanțele sunt, totuși, remarcabile, 0-100 km/h în 3 secunde fix pentru o mașină de 1.530 kg la gol este o cifră aproape incredibilă.

Apropo de masă, noul Corvette are piese fabricate din aluminiu și dintr-un material nou fabricat din fibră de sticlă și o rășină proprie ce plutește pe apă. Atât de ușor este.

Suspensia a fost redesenată total, evident, iar jantele încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport ALS pot avea dimensiunile de 19 sau 20″. Un sistem de frânare Brembo cu discuri de 339 mm pe față și 321 pe spate se ocupă de oprirea primului Corvette ce se poate lăuda că este un supercar cu motor median.

Noul Chevrolet Corvette C8 Stingray va fi construit în fabrica Bowling Green Assembly Plant din Kentucky, iar prețul de bază va fi de sub 60.000 $. O mai spun o dată. 497 CP, 0-100 km/h în 3 secunde, cutie automată, caroserie targa, sub 60.000 $.