Primul motor cu compresie variabilă se lansează o dată cu noul Infiniti QX50

Infiniti-QX50-15

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

QX50 era printre ultimele modele Infiniti de generație veche de pe piață, motiv pentru care producătorul japonez a așteptat apariția Salonului Auto de la Los Angeles pentru a dezvălui noul SUV de clasă medie.

Noul QX50 se inspiră din conceptul QX Sport și poate fi recunoscut ca un Infiniti de la o poștă. Detalii moderne precum faruri + stopuri cu LED, evacuare dublă cromată și jante de dimensiuni generoase vor atrage clienții în căutare de un model premium.

Interiorul continuă tema începută de Q50 cu două ecrane tactile (8” + 7”) pe consola centrală. Finisajele din lemn și aluminiu vor face casă bună cu tapițeria din piele fină. Viitorii proprietari vor aprecia și head-up displayul clar sau portbagajul cu o capacitate totală de 1823 litri atunci când sunt rabatate toate scaunele spate.

Să trecem la motor, acesta este un 2.0 VC-Turbo ce dezvoltă 272 cai putere și 380 Nm. Nimic neobișnuit aici, doar că acesta este primul motor de producție cu compresie variabilă. Aceasta variază între 8:1 și 14:1 pentru a oferi atât performanțe bune, dar și un consum de combustibil decent la viteze de croazieră. Apropo de consum, Nissan declară unul mediu de 8.7L/100 km pentru versiunea cu tracțiune față și altul de 9.0L/100 km pentru versiune cu tracțiune integrală. Pot părea cifre mari, însă sunt testate conform normelor EPA americane, care sunt mai precise decât cele NEDC. Indiferent de sistemul de tracțiune, QX50 vine doar cu o transmisie automată XTRONIC (CVT) ce are un mod de funcționare care imită o transmisie automată convențională cu opt trepte.

Fiind un SUV de ultimă generație, de la bordul noului QX50 nu puteau lipsi sisteme de asistență precum Forward Collision Warning, Blind Spot Warning and Intervention, Back-up Collision Intervention sau Forward Emergency Braking cu detectarea pietonilor.

Mai mult, Infiniti a introdus funcția semi-autonomă ProPILOT care poate prelua controlul vehicului atâta timp cât nu este necesară schimbarea benzii de rulare sau a direcției de mers (intersecții sau întoarceri).