Subaru Ascent este cel mai mare SUV din istoria companiei

2019-Subaru-Ascent-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Subaru nu poate face față comenzilor de pe piața nord-americană, atât de apreciată este marca japoneză de către clienții din SUA.

Tocmai de aceea, la Salonul Auto de la Los Angeles de anul acesta, Subaru a lansat cel mai mare SUV din istoria brandului, noul Ascent, care poate găzdui până la opt pasageri.

În ceea ce privește designul, acesta se inspiră din conceptul cu același nume prezentat în luna aprilie 2017 și adoptă filosofia ‘Dynamic x Solid’ cu noua grilă hexagonală și farurile în forma literei C care imită mișcarea pistoanelor în interiorul unui motor boxer.

Apropo de motorul boxer, acesta este unul de 2.4 litri cu patru cilindri, injecție directă pe benzină, turbo ce dezvoltă 264 cai putere la 5.600 rpm și 375 Nm între 2.000 și 4.800 rpm. Astfel, noul ascent poate tracta 2.268 kg și parcurge 805 km cu un plin, însă probabil nu în același timp. Transmisia este una automată CVT cu mod manual ce imită o cutie automată convențională cu opt rapoarte.

În standard, noul Subaru Ascent dispune de opt locuri, însă dacă nu este nevoie de atât de multe scaune se poate renunța la ele și adopta fotolii.

Patru versiuni de echipare vor fi disponibile de la lansare: Base, Premium, Limited și Touring. Chiar și versiunea de bază va avea sistemul Subaru EyeSight cu frânare de urgență și menținere a benzii de rulare, sistem de infotainment cu ecran tactil de 6.5”, Android Auto, Apple Carplay, jante de 18”, climatizare automată pe trei zone și Auto Vehicle Hold (menține mașina oprită fără a fi nevoie de frână).

Premium adaugă Blind-Spot Detection cu Lane Change Assist și Rear Cross-Traffic Alert, touchscreen de 8”, WiFi, oglinzi exterioare încălzite și Reverse Automatic Braking.

Limited te răsfață cu tapițerie din piele, jante de 20”, anvelope all-season și Keyless Access cu buton de start.

Versiunea de top, Touring, adaugă oglinzi exterioare vopsite în argintiu satinat, finisaje cromate și un sistem audio Harman Kardon cu 14 difuzoare.

Clienții nord-americani vor putea comanda noul Ascent începând cu vara lui 2018 la un preț de bază de 30.000 $.