Primul Opel Grandland X integral este și plug-in hybrid

7da7197a-2020-opel-grandland-x-hybrid4-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Opel Grandland X era un SUV pe care nu puteai configura tracțiunea integrală. Not anymore. PSA a decis să echipeze modelul german cu sistemul de propulsie prezentat pe fratele Peugeot 3008 Hybrid4, așa că de astăzi avem Opel Grandland X Hybrid4.

Hybrid4 este un PHEV compus dintr-un propulsor pe benzină de 1.6 litri, supraalimentat cu turbină și două motoare electrice de 109 cai putere fiecare, unul destinat fiecărei punți. Benzinarul produce 200 cai putere, însă puterea combinată nu depășește 300 CP. Energia necesară propulsiei electrice este stocată într-un pachet de baterii Li-ion cu o capacitate de 13.2 kWh.

Primul motor electric este cuplat la transmisia automată cu hidroconvertizor de cuplu și opt rapoarte, în timă ce al doilea și diferențialul sunt integrate în puntea spate electrificată. Nu există legătură mecanică între cele două punți, ceea ce înseamnă că mașina decide când să ruleze AWD (mai puțin în modul AWD).

Rezultatul este un consum mediu de 2.2 l/100 km și o autonomie full electrică de 50 km, suficientă unei navete zilnice urbane. Mașina dispune de patru moduri de rulare, Electric, Hybrid, AWD, and Sport. Există chiar și un sistem de recuperare a energiei la frânare ce este responsabilă pentru 10% din energia electrică folosită de SUV-ul franco-german. Mai mult, emisiile de 49 g/km CO2 fac ca acest SUV să se califice pentru ecobonusul de 5.000 euro din programul Rabla Plus.

Cu toate că mașina va putea fi comandată începând cu vara acestui an, nu vă așteptați ca primele unități să ajungă la clienți mai devreme de 2020.