Proaspăt de proaspăt: Clasa E

Mercedes-Benz E-Klasse Limousine (W 213) 2016Mercedes-Benz E-Cl

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce ne-au prezentat complet interiorul noului E, cei de la Mercedes-Benz au comunicat azi-noapte toate informațiile despre noua generație a limuzinei lor de clasă mare. A cincea generație a acesteia va fi prezentă în premieră mondială la Detroit, la cel mai mare salon auto al începutului de an ce își deschide porțile astăzi.

Mai lung cu 4.3 centimetri și cu un ampatament crescut cu 6.5 centimetri, noul E este mai scund cu șase milimetri și mai îngust cu doi decât generația a patra. Ca design, parcă ne uităm la un C mai mare sau la un S mai mic… adică un S mai mare decât S-ul cel mai mic, C. Ceva de genul. Înainte de a vă gândi să râdeți de design ar fi mai bine să conștientizați faptul că mașina asta este acum cea mai aerodinamică din segment cu al său coeficient aerodinamic record de 0,23.  Două grile vor fi disponibile pentru motor: modelul de bază și cel în echipare Exclusive vor fi echipate cu grila tradițională Mercedes-Benz cu steluța amplasată pe capotă iar Avantgarde și AMG Line vor fi echipate cu grila „sport” cu steaua inclusă în ea. De pe lista de opționale vei putea comanda faruri Multibeam LED și stopuri cu iluminare spectaculoasă pe care abia așteptăm să le vedem în realitate: „luminează precum Calea Lactee sau un motor cu de avion cu reacție”…

Clasa E 2016 este construită o o versiune modificată a platformei folosite și de Clasa C – MRA, Modular Rear Architecture. Tracțiunea este spate iar opțional unele modele vor putea fi echipate cu 4MATIC. Cutia de viteze cu nouă trepte va fi standard. Trei setări de suspensie vor fi oferite la comandarea mașinii: Comfort, Comfort Avantgarde (setare precum Comfort dar gardă la sol mai mică cu 1.5 centimetri) și Sport – mai tare și cu gardă la sol mai mică cu 1.5 centimetri față de Comfort. Absolut evident, suspensia pneumatică va fi disponibilă opțional.

Două motoare vor fi disponibile pentru lansarea în Europa: 200 cu 184 CP și 300 Nm și 22od cu 195 CP și 400 Nm. Vor urma 350d cu 258 CP, 400 cu 333 CP dar și diesel de bază de 150 CP sau benzină cu puteri până la 245 CP în diverse trepte. Un 350e plug-in-hibrid promite  să meargă 30 de km doar pe baterii și va oferi 279 CP și 600 Nm.

Două dotări tari vor putea fi puse pe Clasa E. Primul est eun sistem semi-autonom de rulare numit Drive Pilot. Va conduce singur mașina pe autostradă până la maxim 210 km/h. De văzut cu ce se mănâncă, până atunci nu ne pronunțăm. A doua dotare SF vine în premieră pe Clasa E după ce BMW a lansat-o pe 7: Remote Parking Pilot, cu ajutorul unei aplicații de smartphone mașina poate fi introdusă sau scoasă de la distanță din locul de parcare.

Rămâneți conectați urmează testele în primăvară.