Propulsie electrică pentru succesorul legendarei Isetta

2020-Artega-Karo-Isetta-EV-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cine nu a auzit de BMW Isetta să dea o căutare rapidă pe Google și să se minuneze. Pentru toți ceilalți, acesta este modelul nou, doar că nu este construit de BMW, ci de altă companie germană, numită Artega.

Artega nu este un nume prea cunoscut în industria auto, dar pasionații vor ține minte modelul GT construit între 2009 și 2012, un fel de rival pentru Porsche Cayman cu motor 3.6 VR6 de VW.

Revenind, noul Karo-Isetta este un bubble car electric cu două locuri ce va putea fi cumpărat în Germania chiar începând cu luna aceasta. Mașinuța poate fi cumpărată în două versiuni de echipare, cu șase nuanțe exterioare și cu tapițierie mixtă velur/piele.

Primele exemplare vor ajunge la clienți abia în luna aprilie, tot atunci având loc și primele teste cu citadina electrică. Prețurile pornesc de la 17.995 Euro cu TVA pentru Edition și 21.995 Euro cu TVA pentru ediția limitată Intro. Pentru a reserva un Karo-Isetta, clienții vor trebui să achite un avans de 2.500 Euro în șapte zile de la plasarea comenzii.

Artega Karo-Isetta are o baterie furnizată de cei de la Voltabox ce îi permite o autonomie maximă de 200 km. Construită pe un șasiu din oțel, buburuza poate atinge 90 km/h și are o sarcină utilă de 200 kg, adică doi pasageri și câteva cumpărături. Fiind un model contemporan, Isetta va avea faruri, semnalizări, lumini de zi și stopuri LED, iar priza de încărcare Type 2 va fi poziționată acolo unde originalul Isetta avea capacul rezervorului de combustibil.