PSA ne arată un posibil rival pentru Renault Twizy

psa-eu-live-concept-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Grupul PSA dorește să lanseze un rival pentru Renault Twizy, așa că a dezvăluit acest concept numit EU-LIVE (Efficient Urban Light Vehicle).

Dacă va fi destul de apreciat, modelul de 2.4 metri lungime și 0.85 metri lățime va intra în producția de serie, cu tot cu ușile sale inteligente ce promit un acces ușor în locuri strâmte.

Deși arată ca un scuter evoluat, EU-LIVE poate fi condus pe autostradă cu permis de categoria B și dispune de centuri de siguranță, încălzire și un airbag.

Piesa de rezistență o constituie posibilitatea jucăriei de a se înclina pentru a maximiza maevrabilitatea folosindu-se de suspensia hidropneumatică și de componentele hidraulice.

Spre deosebire de Twizy care este un model full-electric, creația celor de la PSA este un plug-in hybrid ce combină cei 42 cai putere ai unui motor monicilindric pe benzină cu cuplul instant oferit de două motoare electrice poziționate în butucul roților dezvoltate de Elaphe și Brembo, plus o baterie de 48 volți proiectată de Samsung SDI. Astfel viteza maximă este de 130 km/h, iar autonomia totală nu depășește 300 km, dintre care 70 sunt realizabili cu motorul termic oprit.