Ram 1000, fratele mai mic al lui Jeep Gladiator

f4b3dc64-2020-ram-1000-big-horn-latin-american-spec-9

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Astăzi vorbim despre țări precum Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama sau Peru.

De ce? Pentru că aceste țări vor primesc acest pick-up Funky numit Ram 1000. Acesta nu este altceva decât un FIAT Toro cu altă siglă. Construit pe platforma Small Wide 4×4 architecture a celor de la FIAT-Chrysler, ai putea chiar spune că această mașină este un Jeep Renegade pick-up. Yes, please.

Pe lângă designul îndrăzneț și echipările specifice, pick-up-ul cu dimensiuni compacte a primit un propulsor 1.8 e.TorQ Evo ce produce 130 CP și 170 Nm și o transmisie automată cu șase trepte. Momentan, mașina este doar tracțiune față, dar având în vedere platforma, sigur vor exista și versiuni 4×4.

În ceea ce privește aspectul practic, Ram 1000 se laudă cu:

  • o sarcină utilă de 650 kg
  • o suprafață de încărcare de 1.5 metri pătrați
  • un volum al benei de 820 litri
  • capacitate de tractare de 400 kg (dar țineți minte că vorbim de versiunea FWD)

Echipările superioare vor răsfăța șoferii cu jante din aliaj de 16″, lumini de zi cu LED, proiectoare de ceață, senzori de parcare, climatizare automată pe două zone, sistem de infotainment UConnect cu ecran de 5″, Bluetooth, volan multifuncțional îmbrăcat în piele, cameră de marșarier sau geamuri electrice. Dacă avea și Apple CarPlay sau Android Auto, era perfect. La echivalentul a 23.700 Euro, Ram 1000 nici nu e așa de scump.