Red Bull și Dutch Drone Gods împing filmările de curse la noi viteze. N-ai mai văzut așa ceva!

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

O echipă mixtă a lucrat mai bine de un an la o dronă capabilă să țină ritmul cu o mașină de Formula 1. Vezi în clip rezultatul și povestea din spatele său.

Dacă iubești filmările cu drone, e posibil să mai fi auzit de Dutch Drone Gods. Compania produce des conținut video foarte spectaculos, inclusiv cu filmări de mare viteză, așa că nu trebuie să ne surprindă că și-au pus în cap să țină ritmul și cu o mașină de Formula 1.

Doar că de la o dronă rapidă până la „Formula 1 a dronelor” erau ceva pași de făcut. Așa că specialiștii dronelor s-au cuplat cu alți oameni pricepuți de la Red Bull Advanced Technologies și au lucrat peste un an la o dronă capabilă să accelereze de la zero la 300 km/h în 4 secunde și chiar să susțină viteze de 350 km/h.

Au testat-o într-o liniuță cu David Coulthard în RB8 și ulterior pe pistă alături de Liam Lawson în RB19. Apoi au pus-o la treabă, filmând chiar noul monopost Red Bull Racing RB20 condus de Max Verstappen pe un tur complet la Silverstone. Filmare continuă în urmărire – premieră mondială!

Sigur că Max a rămas impresionat. De fapt toată lumea cred că a cam rămas cu gura căscată – chestia asta chiar deschide noi perspective pentru filmările de curse. Abia aștept să văd drona în F1, cu contract și carte de muncă. 

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici