Arcadia Droptail – încă un Rolls-Royce unicat, născut în zodia Obsesiei

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ar fi trist dacă tipii ăștia obsedați de detalii și perfecțiune de la Rolls-Royce n-ar găsi din când în când câte un nebun visător pentru care banii nu sunt absolut nicio problemă.

Arcadia Droptail e al treilea exemplar unicat dintre cele patru Droptail promise. Bineînțeles, este o mașină care confirmă încă o dată că pentru Rolls-Royce nimic nu contează mai mult decât măiestria.

Sigur, ai putea spune că e o afacere – una de succes chiar – dar nivelul de efort și muncă depus într-un astfel de exemplar trece deseori de ideea de afacere și, ultimativ, de puterea noastră de înțelegere. Uneori scopul lor nu este deloc acela de a produce o mașină foarte scumpă, profitabilă, justificând prețul cu detalii fine și meșteșug.

Uneori raționamentul este invers: cum putem împinge meșteșugul la limită, cum putem ajunge acolo unde luxul și opulența vor fi estompate de frumusețe și artă, transformând mașina într-un simbol al eleganței și măiestriei?

Sigur că ar fi multe de precizat pentru exemplificarea nivelului de obsesie pentru detaliu, de la ceasul de bord cu 119 fațete, a cărui asamblare manuală a durat cinci luni, la elementele din lemn care ornează bordul și partea din spate – 233 de bucăți în total, proiectate și finisate în urma unui proces care a presupus peste 8.000 de ore de muncă.

 

Sau poate merită adusă în discuție vopseaua albă specială, a cărei irizație vine din integrarea unor particule de aluminiu și de sticlă. Dincolo de simplitatea aparentă, care întărește aspectul monolitic al mașinii, vopseaua capătă astfel un soi de efervescență pe care privitorul o sesizează numai dacă își propune să pătrundă mai profund în miriada de subtilități.

Sigur că mașina este și tehnologic avansată, dar totuși nu dinspre motorul V12 de 593 CP sau dinspre suspensia de tip covor fermecat vine magia.
Nu-i loc să nu fi fost șlefuit până la perfecțiune, nu-i milimetru lăsat liber de obsesie. Este un automobil foarte frumos, încă un Rolls-Royce care face cinste mașinii ca artă, care ține viu spiritul coachbuilder-ilor de odinioară. Iar faptul că există cineva, nu știm cine, care a plătit nu mai contează cât pentru asta, vine ca o binecuvântare pentru toți cei care au lucrat la acest Droptail. Așa că nu-i de mirare că i-au dat numele Arcadia – un fel de Rai pe Pământ în legendele vechilor greci.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici