Regele vitezei în coastă, Bentley Continental GT Pikes Peak

Bentley-Continental-GT-Pikes-Peak-10

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Bentley are două recorduri pe Pikes Peak International Hillclimb, unul pentru cel mai rapid SUV (evident, Bentayga) și unul pentru cea mai rapidă mașină de stradă, noul Continental GT.

În onoarea celui din urmă, producătorul britanic s-a gândit că ar fi benefică o ediție ultra limitată care să comemoreze performanța stabilită în luna iunie a acestui an.

Mașina în cauză va avea o caroserie din fibră de carbon, vopsea Radium by Mulliner, aceeași de care s-a bucurat și modelul ce a urcat pe Pikes Peak, iar pe grilă poate fi inscripționat numărul 100, având în vedere că anul acesta Bentley sărbătorește centenarul. Detaliile negre completează designul exterior, această nuanță făcându-și loc pe acoperiș, oglinzile laterale sau bara față.

Jantele de 22″ vopsite în negru gloss ascund etrierii de frână Acid Green și sunt încălțate cu anvelope Pirelli P Zero Colour Edition Green. Pe aripile față găsim și un mic autocolant PIKES PEAK, în caz că nu știai ce mașină conduci.

Tot interiorul este decorat cu piele Beluga, Alcantara și cusături contrastante Radium, bordul este finisat cu fibră de carbon, iar pe partea pasagerului avem un desen cu traseul din Colorado și timpul de 10:18.488 obținut de Continental GT. În caz că nu ar fi ajuns toate aceste detalii, pe tetiere a fost brodat vârful Pikes Peak, iar grilele sistemului de sonorizare Bang & Olufsen sunt fabricate din aluminiu eloxat cu negru și Radium.

Toate cele 15 exemplare ale ediției limitate Bentley Continental GT Pikes Peak vor avea sub capotă același motor pe care l-a folosit și mașina ce deține recordul amintit, adică un W12 biturbo de șase litri ce produce 635 cai putere și 900 Nm, propulsor condus și de Costin Giurgea în emisiunea #superspeedlaprotv.