Tuning făcut ca la carte, Hennessey Corvette C8 Stingray

Hennessey-Corvette-C8-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu știu când am văzut ultima dată un supercar cu motor median, fie el și modificat, care să arate atât de bine.

Acesta este noul Chevrolet Corvette C8 Stingray ce a trecut pe la atelierul lui John Hennessey, tunerul obsedat de american muscle și de numere cu trei zerouri.

Ce vedeți în imagine poartă numele de kit CarbonAero și include splitterul, aripa spate și acel prag cu rol aerodinamic. Suspensia a fost schimbată cu un ajustabilă și oferă mașinii o prezență de model competițional, iar jantele și anvelopele sunt alese de către client în funcție de nevoile sale, dar și de adâncimea buzunarelor.

Corvette C8 Stingray nu este o mașină lentă în versiunea de bază, având un V8 aspirat (LT2) de 6.2 litri ce dezvoltă 497 cai putere și 630 Nm. Dar Hennessey îi va upgrada internele cu pistoane forjate din aluminiu și biele forjate din oțel forjat, îi va monta două turbine, iar transmisia automată cu opt rapoarte și dublu ambreiaj va fi ranforsată. Toate acestea pentru a putea produce și suporta puterea de 1.200 cai putere. Până va fi gata acest pachet, adică în 2020, tunerul va oferi o evacuare din oțel inoxidabil ce promite sunet îmbunătățit și putere marginal crescută. Pe viitor va fi oferită și o versiune cu compresor mecanic capabilă să producă „doar” 700 cai putere.

Știți care este partea cea mai tare la produsele lui John Hennessey? Pe lângă faptul că au garanție, nici măcar nu sunt atât de scumpe.