Renault Alaskan primește frâne pe disc pe puntea spate

065cab0a-2020-renault-alaskan-euro-spec-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mai țineți minte Renault Alaskan? Pick-up-ul bazat pe Nissan Navara pe care francezii îl vând pe diferite continente?

Ei bine, la mai puțin de doi ani de la lansare, acesta a primit un facelift subtil.

Pentru început, e bine de știut că sarcina utilă a crescut la 1.1 tone, dar capacitatea de tractare a rămas neschimbată. Această îmbunătățire se datorează noii suspensii independente spate ce aduce și un plus de confort, reducând în același timp vibrațiile. Mai mult, modelul asamblat în Argentina, Mexic și Spania a primit frâne pe disc pe puntea spate și sistemul Automatic Emergency Braking (AEB).

Motorizările au rămas neschimbate, dar au primit convertor catalitic SCR cu Ad Blue pentru a mai purifica din gazele de evacuare. Acestea sunt:

  • 2.3 dCi 160 CP, 425 Nm (+22 Nm), M6
  • 2.3 dCi 160 CP, 450 Nm, M6/AT7

Sistemul de infotainment Nissan a fost înlocuit cu unul Renault compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, un sistem de camere 360 grade și-a făcut loc pe lista de dotări, iar pentru cei ce tractează obiecte de mari dimensiuni există funcția Trailer Sway Assist. Inginerii japonezi au umblat și la sistemele de asistență Hill Start Assist și Hill Descent Control pentru un plus de siguranță în acele condiții de rulare. Vei recunoaște un Renault Alaskan facelift după jantele de 17 și 18″ cu design nou. Țările în care se vinde Alaskan vor primi modelul updatat din toamnă. Noi putem cumpăra un Nissan Navara, că oricum e aceeași mașină.