Renault lansează Logan Stepway în Federația Rusă

4633e9c7-2019-renault-logan-stepway-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Salonul Auto de la Moscova nu este unul la care te gândetști atunci când auzi de o premieră mondială importantă, însă de data aceasta trebuie să îl menționăm, deoarece Renault va lansa la sfârșitul lunii un model foarte apropiat de inimile românilor, o versiune de Logan.

Fără a mai întârzia momentul, acesta este Renault Logan Stepway, versiunea ridicată cu aspect de off-road a celebrei berline a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Mașina arată surprinzător de bine, cu inserțiile de plastic, garda la sol de 195 mm, jantele vopsite parțial în negru și oglinzile laterale negre. Înainte să spuneți că francezii s-au inspirat de la Volvo S60 Cross Country, trebuie să menționăm că Renault-Nissan-Mitsubishi, care deține AvtoVAZ (Lada), oferă în Rusia o multitudine de astfel de modele ridicate, acestea având priză la public. Pe lângă Sandeo Stepway și Dokker Stepway, mai găsim Lada Vesta Cross (o berlină din aceeași clasă cu Logan), Lada Vesta SW Cross (se înțelege de la sine) și Lada Largus Cross, adică Logan 1 MCV dacă acesta ar fi existat în versiune Stepway.

Noul Renault Logan Stepway va fi construit la Togliatti, Rusia, în fabrica Lada și va fi disponibil cu o motorizare diesel de 1.5 litri și cu trei versiuni ale propulsorului aspirat de 1.6 litri (82, 102 și 113 CP). Versiunea cea mai puternică poate fi aleasă și cu o transmisie automată CVT, pe când la restul manuala este singura opțiune.

Vrem și noi Logan Stepway? Poate. Va construi Dacia o versiune și pentru România? Doar dacă cererea este suficient de mare.