Renault Triber, SUV de patru metri cu șapte locuri

bfa838dc-2020-renault-triber-9

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault a lansat un SUV de buget pentru piața din India. Nu este mare știre acest lucru, dar noul Triber măsoară sub patru metri lungime și dispune de loc pentru șapte pasageri.

Lat de 1.74 metri și înalt de 1.64, acesta este mai îngust și mai înalt decât Captur. Mai mult, ampatamentul este, și el, mai lung, iar masa la gol este 947 kg. Fantastic.

În configurație cu șapte locuri, Triber are un portbagaj cu o capacitate de doar 84 litri. Cu șase locuri, capacitatea crește la 320 litri, iar dacă transporți doar cinci pasageri ai la dispoziție 625 litri pentru bagaje. Dacă iei în considerare multiplele moduri de a plia și rabata cele două rânduri de scaune posterioare, ajungi să ai peste 100 combinații de poziționare a scaunelor în Triber.

Cockpitul este simpluț, fără prea multe butoane, cu un volan de Dacie fără comenzi, tabloul de bord este digital, iar sistemul de infotainment este compatibil cu Android Auto, căci indienii nu sunt prea mai fani Apple. Cu toate astea, Triber dispune de geamuri electrice, pornire keyless, aer condiționat, oglinzi electrice și guri de ventilație pentru toate cele trei rândurile de scaune.

Motorizarea unică este 1.0 SCe cu 73 cai putere și 96 Nm, iar platforma este fix aceeași folosită de Sandero sau Logan.

Dacă Renault o aduce la noi și îi pune sigle de Dacia, la pachet cu 2-3 airbaguri în plus, nu se prinde nimeni.