Rezumat: Moto GP Argentina 2018

DaVSX1VWsAABPuk

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cal Crutchlow și-a adjudecat victoria în cea mai bizară cursă de MotoGP din istorie, Marele Premiu al Argentinei.
Britanicul s-a impus în fața lui Johan Zarco și Alex Rins, dar punctul de discuție a fost contactul dintre Marc Marquez și Valentino Rossi, contact ce a făcut ca italianul să abandoneze și să declare că îi este frică să piloteze alături de Campionul Mondial en titre.
Pole-man-ul Jack Miller a plecat cu un avans de cinci linii pe grila de start, după ce toți competitorii săi au intrat să schimbe motocilcetele ca urmare a uscării suprafeței de rulare. Acesta a terminat doar pe locul al patrulea, în ciuda faptului că a condus majoritatea cursei.
Marquez a avut o cursă de pomină după ce a primit o penalizare de tip drive through pentru că a pilotat motocicleta sa în direcția opusă pe grilă, una de o poziție pentru un contact cu Aleix Espargaro și una de 30 secunde pentru scoaterea lui Rossi de pe circuit. Cu toate astea, spaniolul a terminat la doar o secundă în spatele lui Jorge Lorenzo, pe locul al 18-lea.
Crutchlow este noul lider al clasamentului general, fiind primul britanic ce reușește această performanță de la Barry Sheene încoace (1979). Se anunță un sezon fantastic.