Samuraiul își ascute lama pentru 2020, Honda Civic Type R facelift

2020-honda-civic-type-r-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă toată gama Civic a primit un facelift și o nouă echipare, de ce nu și versiunea de top, Civic Type R?

Poate că nu se vede, dar modelul pentru anul 2020 a primit o grilă de dimensiuni crescute pentru o răcire suplimentară. Și da, culoarea Boost Blue este proaspăt ieșită din atelierul de vopsitorie al japonezilor. Se observă și bara față puțin redesenată, dar sunt sigur că mulți proprietari ai modelului deja existent vor face upgrade.

La interior nu au fost făcute multe schimbări, volanul este îmbrăcat în Alcantara, transmisia manuală cu șase trepte dispune de o cursă mai scurtă, iar sunetul a fost îmbunătățit prin adăugarea unui sintetizator numit Active Sound Control. Pachetul de siguranță Honda Sensing Suite a fost updatat și el cu ele mai noi sisteme de asistență ale șoferului.

Sistemul de propulsie a rămas același, adică un 2.0 Turbo VTEC ce dezvoltă 320 cai putere și 400 Nm transmiși roților față prin intermediul unui diferențial cu alunecare limitată. Primii 100 km/h sunt atinși în 5.8 secunde, iar viteza maximă nu este limitată electronic, mașina plafonându-se la 272 km/h. Suspensia este cea care a primit câteva modificări, anume reducerea frecării și îmbunătățind feedbackul direcției. Amortizoarele au fost updatate pentru a oferi un confort sporit, acesta fiind principalul dezavantaj al generației de înainte de facelift.