Dakar 2020: Sainz reușește dubla în ziua a cincea, Mani Gyenes rămâne lider la clasă

AP-22RBQDTMW1W11_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ziua a cincea a primului Raliu Dakar ce se desfășoară pe continentul asiatic nu a avut mari surprize. Proba specială de 353 km a legat localitățile arabe Al Ula și Ha’il.

Primii trei clasați la finalul zilei de joi la clasa Auto sunt și cei trei în clasamentul general, spaniolul Carlos Sainz (MINI) lider, Nasser Al-Attyiah (Toyota) pe locul secund și Stephane Peterhansel (MINI) al treilea. Fernando Alonso a reușit cel mai bun rezultat de etapă, un loc șapte este o performanță foarte bună după o zi de miercuri absolut dezolantă. Dublul Campion Mondial de Formula 1 și dublul învingător în Cursa de 24 ore de la Le Mans se află pe locul al 18-lea după cinci zile de competiție.

Categoria Moto a fost dominată joi de către australianul Toby Price (KTM), care i-a avut în spate pe cei doi piloți Husqvarna, chileanul Pablo Quintanilla și americanul Andrew Short. Ricky Brabec (Honda) continuă să conducă această competiție la general, urmat de Price și de argentinianul Kevin Benavides (Honda). Emanuel Gyenes a terminat al treilea la clasa Malle Moto – Original by MOTUL, cel mai slab rezultat de etapă în cele cinci zile la categoria fără asistență tehnică. Cu toate acestea, el a terminat la două minute de lider și la câteva secunde în spatele rivalului principal, francezul Florent Vayssade, ceea ce înseamnă că avansul său rămâne unul uriaș, de peste 56 minute.

Kamazurile au dominat a patra probă specială a Raliului Dakar la categoria Camioane, rușii Dmitry Sotnikov, Anton Shibalov și Andrey Karginov fiind protagoniștii acestei etape. Ordinea la general rămâne Karginov, Viazovich și Shibalov, așa cum a fost și în cea de-a treia zi de competiție. La general avem o singură schimbare notabilă, anume că Anton Shibalov a urcat pe locul al doilea în spatele lui Andrey Karginov, depășindu-l pe belarusul Siarhei Viazovich cu al său Maz.

AUTO

1. Carlos Sainz – MINI

2. Nasser Al-Attiyah – Toyota

3. Stephane Peterhansel – MINI

MOTO

1. Ricky Brabec – Honda

2. Toby Price – KTM

3. Kevin Benavides – Honda

CAMIOANE

1. Andrey Karginov – Kamaz

2. Anton Shibalov – Kamaz

3. Siarhei Viazovich – Maz Anton Shibalov – Kamaz