Șase generații de succes, Subaru Outback se reinventează

a77f4dbf-2020-subaru-outback-02

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Subaru a prezentat noua generație Outback la Salonul Auto de la New York, a șasea din istoria modelului. Și recunosc, îmi place.

Ca și până acum, Outback este un Legacy break ridicat cu apucături de off-road. Aș putea spune că urmează tratamentul Audi Allroad, doar că primul Audi Allroad quattro a apărut la trei ani după primul Outback. Mașina arată bine, proporțiile sunt aproape perfecte. Bravo, Subaru. Garda la sol de 221 mm este una generoasă, mai înaltă decât a multor SUV-uri.

Motorizările noului Outback vor avea doar patru cilindri. Cea de bază este un 2.5 boxer patru aspirat cu 182 cai putere, iar cea de top este un 2.4 turbo boxer patru cu 260 cai putere preluat de la Legacy și Ascent. Singura transmisie disponibilă va fi un CVT cu funcție de simulare a unui număr de opt trepte pe modul manual, iar capacitatea de tractare, utilă americanilor, este de 1.600 kg.

Japonezii se laudă cu materiale mai bune la interior, iar noul sistem de infotainment cu ecran tactil vertical cu diagonala de 11.6″ compatibibil cu Apple CarPlay și Android Auto poate primi update-uri over-the-air, ca telefoanele.

Subaru și-a făcut un renume bun de siguranță peste Ocean cu pachetul de sisteme de asistență ale șoferului EyeSight Driver Assist. Acesta vine cu Lane Centering Function în standard și cu DriverFocus Distraction Mitigation, Front View Monitor sau Reverse Automatic Braking ca dotări opționale. Tot pe lista de opționale se regăsesc și farurile LED Steering Responsive.

Actualul Subaru Outback are un preț de 42.990 euro cu TVA în România, nu cred că noul model va fi cu mult mai scump, asta dacă nu va fi chiar mai ieftin. Rămâne de văzut.