Porsche nu se poate opri din construit mașini tari

08710ee4-porsche-911-speedster-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cu toate că generația 992 a lui Porsche 911 se află la vânzare, producătorul german mai are o ultimă surpriză pregătită pentru 991.2. Este vorba despre 911 Speedster, cântecul de lebădă a unui model legendar.

Spre deosebire de 911 Speedster creat pe generația lui 997.2 GTS, noul Speedster folosește mecanica lui 991.2 GT3 Touring Package. Asta se traduce printr-un propulsor boxer aspirat cu șase cilindri ce produce 500 cai putere și 460 Nm. Mai mult de atât, se turează până la 6.000 rpm. Dacă vrei să schimbi treptele de viteză, va trebui să o faci singur, folosind pedala de ambreiaj și schimbătorul cu șase trepte. PDK nu are ce căuta aici. Dacă ești priceput, vei atinge 100 km/h în 4 secunde și te vei plafona la 310 km/h.

Inginerii Porsche s-au concentrat pe reducerea masei proprii a noului Speedster. Capota portbagajului, aripile și capacul motorului sunt fabricate din fibră de carbon. Mașina mai vine cu frâne Porsche Ceramic Composite Brakes, iar aerul condiționat este opțional, dar nu costă nimic în plus. 911 Speedster oprește cântarul la 1.465 kg.

Precum la GT3 Touring Package, direcția este integrală, suporții de motor sunt dinamici, iar jante de 20″ dispun de un singur prezon central, ca la mașinile de curse.

Speedster-ul urmează tradiția și dispune de un parbriz mai scund ca restul gamei, geamuri laterale mai scunde și ele, precum și un plafon textil ultraușor acționabil manual. În spatele scaunelor se află două contraforturi de mari dimensiuni, aducând aminte de legendarul 550 Spyder. Spre deosebire de conceptul ce a prefigurat această mașină, versiunea de serie nu a preluat oglinzile laterale retro și capacul rezervorului poziționat pe capotă.

Porsche construiește atâtea mașini incredibile încât este greu să te decizi pe care o vrei. Pentru mine este o alegere grea între Boxster Spyder, 911 R, 911 GT3 RS 4.0, Cayman GT4, GT3 Touring Package și noul 911 Speedster, model ce va putea fi comandat începând cu data de 7 mai 2019. Clienții norocoși vor primi și un ceas asortat din titan. Foarte norocoși, aș putea spune.