Șase-în-linie nou-nouț pentru Range Rover, Apple CarPlay în standard

93aa29e7-2019-range-rover-ingenium-mild-hybrid-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă Mercedes-Benz a revenit la motorizările cu șase cilindri în linie, de ce nu și Land Rover?

Ei bine, pe Range Rover și Range Rover Sport se poate comanda acum un propulsor nou-nouț din familia Ingenium ce produce 400 cai putere și 550 Nm. Acesta are cilindreea de trei litri, o turbină twin-scroll, un compresor electric ce ar trebui să elimine turbo-lag-ul și Continuous Variable Valve Lift ce optimizează atât performanțele, cât și eficiența.

Primii 100 km/h sunt atinși în 6.1 secunde, iar viteza maximă este limitată la 225 km/h. Pe de altă parte, avem un consum mediu declarat în regim NEDC de 9.3 l/100 km și emisii de CO2 de 212 g/km.

Printre noutăți se mai numără sistemul Sign Post Dimming de pe farurile Matrix LED și Pixel LED ce micșorează intensitatea fasciculului de lumină pentru a preveni reflexia deranjantă de pe semnele de circulație. Mai mult, farurile Pixel LED au funcția Tourist Mode, ce recunoaște țara în care ești și ajustează farurile în funcție de partea carosabilului pe care circuli. Apple CarPlay și Android Auto nu mai sunt opționale, ci echipamente standard, iar anumite culori și modele de jante au fost schimbate.