Scout fără integrală = Scoutline, Skoda Kamiq Scoutline

2020-skoda-kamiq-scoutline-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Succesul modelului Kamiq i-a determinat pe cehii de la Skoda să accentueze imaginea de SUV a modelului compact, așa că i-au dat noua echipare Scoutline.

Dacă vă întrebați de ce nu se numește Scout, motivul este pentru că tracțiunea integrală nu este disponibilă nici măcar ca opțiune. Altfel, Scoutline aduce protecții pentru aripi din plastic negru, unele pentru caroserie vopsite în culoarea argintie, protecție pentru podeaua mașinii și un difuzor fără rol aerodinamic. Foarte subtile sunt ramele geamurilor, acum cromate, precum și geamurile spate cu tentă închisă. Fiind o echipare superioară, vorbim de dotări standard precum faruri full LED sau jante Braga de 17″ (opțional unele de 18″ vopsite în atracit polishat).

Deși poze cu interiorul nu au fost făcute publice, Skoda susține că anumite finisaje sunt diferite față de restul gamei, cenușiul este standard, iar imitația de metal polișat se află pe lista de opționale. Mai găsim guri de ventilație cromate, pedalier din aluminiu, volan îmbrăcat în piele, schimbătorul asemenea, dar și scaunele ajustabile pe înălțime îmbrăcate într-o tapițerie specială din material textil și microfirbre. Scoutline mai aduce lumini ambientale cu LED și, pentru pretențioși, un plafon negru oferit opțional.

Gama de motorizări pe care Skoda a pregătit-o pentru Kamiq Scoutline este următoarea:

  • 1.0 G-Tec 90 CP M6 (gaz natural comprimat)
  • 1.0 TSI 95 CP M6
  • 1.0 TSI 115 CP M6/DSG7
  • 1.5 TSI 150 CP M6/DSG7
  • 1.6 TDI 115 CP M6/DSG7

Mașina poate fi văzută pe viu în luna martie la Salonul Auto de la Geneva, vânzările demarând la scurt timp după.