Seat Mii electric, o Skoda Citigo iV în haine spaniole

9b32aafc-seat-mii-electric-11

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Urmând exemplul Skodei CitigoE iV, Seat a lansat primul său model electric, noul Mii….Electric.

La prima vedere ai putea spune că avem de-a face cu un VW e-Up!, iar acest lucru nu este departe de adevăr, însă există o mare diferență între cele două, la care vom ajunge imediat.

Avem același motoraș de 82 CP și 210 Nm, avem un sprint 0-100 km/h în 12.5 secunde și o repriză 60-100 km/h în 7.6 secunde, ba chiar avem aceeași viteză maximă limitată la 130 km/h, însă în timp ce VW e-Up! are o baterie de 18.7 kWh, Mii Electric are una de 36.8 kWh montată tot pe podeaua mașinii. Autonomia declarată este de 260 km în regim WLTP. Părerea mea este că și e-Up! va primi în curând același acumulator, dar i-au dat lui Mii cele 15 minute de faimă.

Mașina se poate încărca de la 0 la 80% în 60 minute folosind cablul CCS (Combined Charging System) conectat la o stație de încăcrcare de 40 kW. Dacă se folosește un wallbox de 7.2 kW. Dacă vrei să încarci noul Mii Electric de acasă, încărcarea va dura 12 ore și 37 minute, dar durata de viață a bateriei va fi mai lungă.

Noua buburuză electrică de oraș va fi disponibilă doar în combinație cu versiunea cu patru uși, jantele de 14″ vor fi echipare standard, iar unele de 16″ vopsite în Cosmo Grey se vor regăsi pe lista de opționale. Cablul de încărcare CCS va fi și el opțional pe echipările de bază.

Seat Mii va veni mult mai bine echipat decât frații săi pe benzină, dar și prețul va fi pe măsură. Eu consider că dacă ai nevoie de o mașinuță electrică de oraș, cumpără CitigoE iV, deoarece Seat Mii nu se vinde în România.