VW bate recordul pentru mașini electrice pe Nurburgring cu peste 40 secunde

345da6d3-vw-id.r-nürburgring-lap-record-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen a luat mașina cu care au distrus recordul la Pikes Peak Intenational Hillclimb și a dus-o pe Nurburgring, acolo unde nu numai că a bătut recordul pentru mașini electrice, ci l-a distrus complet, bătându-l cu peste 40 secunde.

La volanul lui ID.R s-a aflat nimeni altul decât Romain Dumas, omul care a câștigat cam toate cursele de anduranță majore de pe planeta asta și cel care deține și recordul pe Pikes Peak. Timpul pe care l-a scos acesta a fost unul de 6:05.336. Fabulos dacă stăm să ne gândim că este vorba despre o mașină care se încarcă de la aceeași sursă precum telefonul tău mobil.

ID.R-ul a fost pregătit special pentru tura pe Nordschleife. Față de versiunea pentru Pikes Peak, aceasta a avut mai puțină apăsare aerodinamică pentru a putea atinge viteze mai mari pe porțiunile de viteză. Și bateriile au fost puțin revizuite, dar mașina a fost propulsată de aceleași două motoare electrice ce produc împreună 680 cai putere. Zvonurile sunt că VW va încerca să bată și recordul absolut al modelului Porsche 919 Hybrid EVO. Din partea noastră, mult succes!