Și frumoasă, și hibridă, noua Hyundai Sonata Hybrid se dezvăluie la Chicago

2020-Hyundai-Sonata-Hybrid-52

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Noua Hyundai Sonata este deja privită ca o opțiune interesantă în clasa medie, mai trebuie doar să o aducă și în România.

Acum, producătorul coreean a lansat la Salonul Auto de la Chicago și versiunea hibridă, numită simplu Sonata Hybrid. Sistemul de propulsie este format dintr-o unitate 2.0 GDi Smartstream ce pune la bătaie 152 CP și 188 Nm, o transmisie automată cu șase trepte ce include și motorul electric de 52 CP și 205 Nm, precum și panouri solare pe plafon, Solar Roof System (SRS).

Mașina dezvoltă în total 195 CP și promite un consum mediu de doar 4.5 l/100 km cu jantele de 16″ și 4.7 l/100 km cu cele de 17″. Asta înseamnă o autonomie totală de 1.104 km cu un singur plind de carburant. Panourile solare pot contribui la 1.300 km de autonomie pe an dacă primesc cel puțin șase ore de soare pe zi și împiedică descărcarea bateriei mașinii atunci când mașina este oprită, dar are mici consumatori.

Coreenii se laudă și cu noua tehnologie Active Shift Control ce taie 30% timpul de schimbare a treptelor de viteză prin echivalarea mai rapidă a vitezelor motorului și a transmisiei. Hyundai menționează că asta ajută la performanțe, economie și reduce frecările din transmisie în timpul schimburilor, ajutând durabilitatea în timp.

Spre deosebire de o versiune cu propulsie convențională, Sonata Hybrid dispune de o buză față, deflectoare de vânt pe ambele punți, scuturi aerodinamice pentru podea, motor și evacuare, flapsuri active în spatele grilei față și un eleron redesenat pentru a opune mai puțină rezistență la înaintare. Toate acestea ajută mașina să obțină coeficientul aerodinamic excelent de doar 0.24.