Mercedes-Benz Metris Weekender, alternativă la VW California

2020-Mercedes-Camper-Van-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Americanii au prins gustul campingului, altfel nu îmi explic de ce la Salonul Auto de la Chicago Mercedes-Benz a adus acest Metris (Viano pentru SUA) Weekender creat în colaborare cu Driverge Vehicle Innovations, partener al Mercedes-Benz MasterSolutions.

Dacă este să ne luăm după producătorul german, avem în față un vehicul foarte adaptabil, bun nu doar pentru drumeții lungi, dar și pentru un camping de weekend sau un loc de relaxare după ce ai făcut mișcare.

„Vanurile de camping sunt emblematice și extrem de funcționale. Noi știm de foarte mult timp că cererea pe această piață nu este îndeplinită, dovadă fiind cele multe vanuri vechi încă aflate în circulație. Cu ajutorul partenerilor noștri, Peace Vans și Driverge, ne-am folosit de Metris pentru a crea un produs adaptat celor care sunt în căutare de aventuri, dar care au nevoie de un vehicul versatil și confortabil pentru a-și trăi viața de zi cu zi” a declarat Robert Veit, Vice President and Managing Director Mercedes-Benz Vans USA.

Metris Weekender dispune de un plafon retractabil ce oferă spațiu de dormit pentru două persoane. Poate vi se pare acel loc destul de mic, dar el are spațiu pentru o saltea cu memorie de 5 cm, arcuri pe care se montează salteaua, 3 geamuri și porturi USB. Alt spațiu de dormit se formează rabatând băncuța de stat din spate, iar scaunele față se pot roti la 180 grade.

Deși Weekender mai are și o a doua baterie pentru utilități și încărcarea device-urilor, pe lista de opționale putem vedea și panouri solare, sistem de infotainment și audio upgradat, folie pentru caroserie disponibilă în 200 nuanțe, o bucătărie mobilă, bare pentru plafon, copertină pentru a te proteja de soare și ploaie sau paravane împotriva țânțarilor. Primii 100 clienți primesc chiar și intrare gratuită în parcurile naționale americane.

„De la mileniali în căutarea aventurilor la pensionari interesanți, toată lumea caută experiențe autentice și conectate cu natura. Vanurile mici de camping precum acest nou Metris Weekender de la Mercedes-Benz intră în piață la momentul potrivit. Cererea pe care noi o vedem pentru aceste produse este excepțională și feedbackul de la cei care închiriază și de la primii clienți este fantastic. Fiind experți în astfel de vehicule, suntem încrezători că Mercedes-Benz are un produs fantastic ce va încânta o nouă generație de aventurieri.” a adăugat Harley Sitner, Președinte Peace Vans.