Simone Tempestini, învingător în Transilvania Rally, etapa de casă

70982824_1415949438560733_4776728846969864192_n

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Clujul a avut parte de două evenimente deosebite în weekendul ce tocmai e trecut. Unul a fost zilele Municipiului Cluj-Napoca, iar celălalt, cel care ne interesează pe noi, Total Transilvania Rally powered by Ford 2019, etapa a VII-a din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi etapă din circuitul internaţional Tour European Rally.

90 de echipaje din 6 ţări şi-au disputat supremaţia la ediţia din acest an a deja celebrului raliu, iar noi suntem mândri să raportăm că după două zile intense de consurs, echipajul clujean Simone Tempestini/Sergiu Itu s-a clasat prima poziţie a clasamentului cu timpul total de 01:01:23,9, fiind urmat pe podium de colegii de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca/Sebastian Itu, la o distanţă de un minut şi 9 secunde. „Sunt foarte fericit după acest raliu şi mulţumit de rezultat. Din punctul meu de vedere a fost un raliu reuşit. Am trăit emoţii deosebite fiind vorba de etapa de casă şi, evident, îmi pare bine că am reuşit să obţin victoria în faţa publicului clujean. Mulţumesc celor care ne-au susţinut, celor care ne-au urmărit, echipei Napoca Rally Academy şi tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui raliu.”, a declarat prietenul, Simone Tempestini.

Podiumul a fost completat de belgienii Joachim Wagemans/Francois Geerlandt, în timp ce pe locul trei în ierarhia Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop s-au clasat Alexandru Piţigoi şi Anton Avram, în mod absolut spectaculos, pentru ca Porsche GT3 nu e chiar cea mai intalnita masina de raliu. Vali Porcisteanu, alt favorit, a terminat raliul pe 5. In clasamentul general, inainte de ultima etapa, Brasov, Porcisteanu conduce cu 203 puncte, Tempestini are 201, in timp ce Dan Gartofan e pe locul 3 cu 176.

Întâmplător, Napoca Rally Academy a fost echipa de raliuri organizatoare a Transilvania Rally, iar Marco Tempestini, tatăl lui Simone, s-a ocupat de coordonarea evenimentului din weekend. „Mă bucur că am ajuns cu bine la finalul ediţiei din acest an a Transilvania Rally. A fost un raliu cu plusuri şi minusuri. Cu siguranţă ploaia de joi, de la startul festiv, şi problema tehnică cu transmisiunea radio de pe prima probă de vineri au afectat serios raliul nostru. Ne pare şi mai rău că niciuna din aceste probleme nu a fost sub controlul nostru, aşa că eforturile pe care le-am depus în organizare în acest an au fost, parţial, în zadar. Partea plină a paharului a fost latura sportivă, probe foarte spectaculoase, de exemplu speciala Floreşti, pe noapte, cu aproximativ 5.000 de spectatori alături sau SuperSpeciala urmărită la faţa locului de peste 15.000 de oameni.”, a menționat Marco la final de eveniment.