Unghiuri, glisade și distracție la Jeep Adventure Day 2019

190926_Foto_Jeep_Adventure_Day_Mircea_Manole-122

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Am fost invitați la Jeep Adventure Day, un eveniment în care atât jurnaliștii, cât și clienții pot vedea, sub îndrumarea unui instructor, care sunt limitările modelelor constructorului american.

Evenimentul a avut loc la TCS Racing Park din Ciolpani, un loc unde a putut fi amenajat un traseu cu obstacole ce durează 30 minute. Aici m-am întâlnit cu un vechi prieten, Jeep-ul Renegade cu care am traversat munții acum câteva luni. Doar că acesta și-a adus câțiva frați dornici de puțină mișcare în aer liber:

  • Jeep Compass 2.0 MultiJet 170 CP AT9 4×4 Trailhawk
  • Jeep Wrangler 2.0 Turbo 270 CP Sahara
  • Jeep Wrangler Unlimited 2.2 CRD 200 CP Sahara
  • Jeep Wrangler Unlimited 2.2 CRD 200 CP Rubicon

Imaginile nu cred că fac cinste traseului destul de complicat. Am avut rampe de 30 grade, pante de 35 grade și înclinații laterale de 25 grade. Testele de articulații nu au lipsit nici ele, iar porțiunea în care treceai prin apă ascundea pietre. Ba chiar a existat și un loc unde puteai balansa mașina pe două roți, avându-le pe celelalte două în aer.

Cu toate acestea, sunt fericit să raportez că nu a existat model care să nu se descurce. Renegade mi-a rămas în minte de la prima escapadă, dar am vrut să văd cum performează și rudele sale mai mari. Compass a fost surpriza cea mai mare. Cu toate că aveam echiparea Traihawk dovedită în teren accidentat, nivelul de tracțiune al mașinii nu a fost copleșit. Dacă este undeva unde SUV-ul compact nu se poate ține după Wrangler, spre exemplu, acesta este la capitolul gardă la sol. Că tot am menționat Wrangler, cel cu ampatament scurt era în versiune Sahara cu anvelope de stradă. Această echipare nu este făcută pentru urcări pe pietre deoarece nu are bară stabilizatoare deconectabilă. Chiar și așa, a devorat traseul ca și când ar fi fost autostradă. Recunosc, am trecut mașina în modul propulsie și am încercat câteva glisade. Unele mi-au ieșit, altele nu, cert este că m-am distrat de minune.

Celelalte două Wranglere au fost cu ampatament lung. Acestea s-au descurcat la fel de bine pe traseul amenajat. Trebuie detaliat faptul că toate cele trei modele Wrangler au avut două-trei obstacole pregătite doar pentru ele, pentru a pune în evidență capabilitățile lor impresionante.

Singurul meu regret la final de zi este că nu am apucat să parcurg traseul de și mai multe ori. De fiecare dată când fac puțin off road rămân cu virusul câteva zile și de aceea vă recomand să încercați dacă aveți ocazia. Vă veți face prieteni în mai puțin de 60 minute, experiența este unică, iar distracția asigurată.

Foto Credit: Alex Bușcă & Mircea Manole