Skoda detaliază Octavia 4 cu două săptămâni înainte de lansare

3c410263-2020-skoda-octavia-1-768x512

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cu toate că noua Skoda Octavia va fi prezentată în data de 11 noiembrie, producătorul ceh nu s-a mai putut abține și ne-a detaliat viitorul model, frate cu noul VW Golf 8.

În ceea ce privește modelul din imagini, Octavia Combi, acesta a crescut cu 22 mm în lungime și 15 mm în lățime. Hatchback-ul (până și Skoda știe că nu e berlină, având în vedere că are hayon) este acum mai lung cu 19 mm. Ampatamentul este acum de 2.686 mm, cu fix 10 cm mai mic decât al Passatului, pentru a delimita mai bine modelele între clase. Totodată, cehii au declarat că vor monta jante de până la 19″ pe noua Octavia. Dacă tot suntem la capitolul exterior, de ce să nu menționăm că Octavia 4 va dispune de un coeficient aerodinamic de 0.24, iar Combi unul de 0.26, ceea ce ajută la consumul de combustibil și la emisiile de CO2.

Farurile noului model vor fi full LED, la fel și stopurile, însă versiunile de top vor dispune de faruri LED Matrix ce folosesc o cameră de luat vederi pentru vedea traficul din sens opus și a închide diodele LED care ar orbi ceilalți participanți la trafic. În toate cazurile, faza lungă este mereu aprinsă.

Skoda declară că noul volan al Octaviei va avea doar două spițe, însă din imaginile spion care umbă pe internet înțelegem că vor exista și variante cu trei spițe. Spațiul pentru picioarele pasagerilor de pe banchetă a crescut, iar portbagajul măsoară 600 litri la hatchback și 640 litri la Combi. Pe lista de opționale se vor regăsi scaune ergonomice încălzite, ventilate și cu funcție de masaj, dar și scaune sport îmbrăcate în material textil ThermoFlux, material ce respiră ușor. Alte premiere sunt climatizare automată pe trei zone și sistemul keyless KESSY prin care nu mai trebuie să deschizi ușa șoferului prima dată, oricare din ele putând avea acest rol.

Trei echipări vor fi disponibile la startul vânzărilor, Active, Ambition și Style. Octavia Scout și Octavia RS vor fi disponibile începând cu 2020. În funcție de echipare și de ce opționale alege clientul, Noua Octavia poate fi configurată cu head-up-display, un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10″, compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto wireless, acces la servicii de streaming muzică/TV, cinci porturi USB-C, o priză de 230V în spate, dar și un sistem de sonorizare Canton. Să nu uităm nici de noul Virtual Cockpit cu ecran de 10.25″ și patru tipuri diferite de layout: Basic, Classic, Navigation & Driver Assistance Systems. Apropo de sistem de asistență ale șoferului, două premiere își fac loc la bordul noii compacte VAG, Collision Avoidance și Exit Warning.

Motorizări:

  • 1.0 TSI 110 CP – M6/DSG7 + sistem mild hybrid 48V
  • 1.5 TSI 150 CP – M6/DSG7 + sistem mild hybrid 48V
  • 2.0 TSI 190 CP – DSG7 + 4WD
  • 1.4 TSI 156 CP + motor electric = 204 CP PHEV – DSG6
  • 1.4 TSI 156 CP + motor electric = 245 CP PHEV – DSG6
  • 2.0 TDI EVO 115 CP
  • 2.0 TDI EVO 150 CP (4WD opțional)
  • 2.0 TDI EVO 200 CP (4WD opțional)
  • 1.5 TGI (CNG) 130 CP – M6/DSG7 (rezervor CNG 17.7 litri, rezervor benzină 9 litri)

Motorizările 2.0 TDI EVO promit emisii de oxizi de azot cu 80% mai bune decât cele ale propulsoarelor actuale, iar noul selector al transmisiei DSG nu mai este conectat mecanic la transmisie, totul lucrând prin tehnologie shift-by-wire, precum la modelele premium. Schimbătorul de viteze va semăna cu cel al noului Golf sau al noului Porsche 911.

Clienții vor avea opțiunea a trei tipuri de șasiu: Unul clasic, unul pentru drumuri grele cu o gardă la sol ridicată cu 15 mm și amortizoare adaptive controlate electronic Dynamic Chassis Control cu Driving Mode Select. Cu DCC garda la sol este coborâtă cu 10 mm față de șasiul clasic, cu excepția modelelor PHEV.

Skoda promite să facă viața mai ușoară cu noua Skoda Octavia, mașina putând fi comandată cu pachetul Sleep (tetiere mai mari și o păturică în spate) sau un port USB-C deasupra oglinzii retrovizoare pentru camerele de bord.