smart trece la era electrică, adio propulsoare termice

403bb076-2020-smart-fortwo-forfour-52

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Știm deja că smart nu va mai construi modele cu propulsoare termice și faptul că Daimler a vândut o parte din acțiunile sale chinezilor de la Geely.

Pentru Salonul Auto de la Frakfurt, compania a pregătit un facelift pentru cele două modele ale sale pe care le numește EQ ForTwo și EQ ForFour.

Mașinile pot fi deosebite după grila de dimensiuni generoase, noile faruri opționale cu LED și a redesenării părții frontale. Stopurile noi cu sute de LED-uri fac senzație și propun un model de trifoi cu patru foi.

Sistemul de infotainment de origine Renault a fost înlocuit cu unul nou-nouț ce are o diagonală de 8″ și compatibilitate Apple CarPlay & Android Auto. Mai mult, consola centrală a fost schimbată, iar în locul ei a venit una cu va putea acomoda un smartphone în fața schimbătorului de viteze sau două pahare de cafea dacă se utilizează suportul de pahare demontabil.

Nu s-a umblat la sistemul de propulsie, mașina dezvoltând tot 82 CP și 160 Nm. Acumulatorul de 17.6 kWh le permite buburuzelor o autonomie de 160 km în regim NEDC. Folosind încărcătorul rapid de 22kW bateria se poate încărca de la 10 la 80% în mai puțin de 40 minute. Dacă se încarcă de acasă, vei putea avea autonomie totală după aproximativ 8 ore de conectare la o sursă de 230V.

Avantajul unei astfel de mașini este că achiziționând-o folosind programul Rabla Plus, ea va costa 11-12.000 Euro cu TVA.