Sony șochează, dezvăluie prima sa mașină la CES

Sony-Vision-S-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dintre toți producătorii prezenți la CES (Consumer Electronics Show 2020), Sony s-a gândit să ne prezinte o mașină. Adevărul este că dacă Hyundai sau Samsung produc mașini, ei de ce nu? Mai ales când te gândești că Apple are acest gând de aproape un deceniu.

Mașina poartă numele de Sony Vision-S și este deocamdată încă în stadiul de concept, chiar dacă unul avansat. Eu aș vedea fără probleme mașina aceasta în producția de serie, mai ales când te gândești că furnizori importanți OEM au participat la crearea acesteia, precum Bosch, Continental, Qualcomm sau NVIDIA.

Chiar dacă Vision-S ar putea aminti de Tesla Model 3, scopul a fost de a crea o mașină electrică de care oricine se poate îndrăgosti. Platforma nou-nouță se zvonește că ar proveni de la Magna, iar propulsia este asigurată de două motoare electrie de 272 cai putere fiecare. Vision-S poate atinge 100 km/h în 4.8 secunde și se plafonează abia la 240 km/h. Nu cred că se poate plânge cineva de asemenea cifre.

Dar nu performanțele țin capul de afiș, ci tehnologia ce asigură autonomie Level 2. Mașina Sony are nu mai puțin de 33 senzor, LiDAR Solid State și radar pentru a detecta obiecte și persoane pe carosabil, iar la interior avem un senzor Time of Flight (ToF), adică un senzor de profunzime cum au multe telefoane cu Android în ziua de azi, cu rol de a detecta câți pasageri sau ce obiecte se află prin mașină.

Infotainmentul este făcut să îți ia ochii, avem un display panoramic de-a lungul bordului, alte două ecrane de mari dimensiuni situate în tetierele față, precum și două mici displayuri ce proiectează imaginile camerelor de luat vederi care înlocuiesc oglinzile laterale tradiționale, ca la Audi e-tron quattro. Partea de sonorizare este asigurată de sistemul 360 Reality Audio cu difuzoare în scaune.