Startech Vantage, cel mai frumos Aston de la Geneva

696073d5-startech-aston-martin-vantage-geneva-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Una dintre cele mai frumoase mașini de la Salonul Auto de la Geneva a fost Aston Martin Vantage. Dar nu orice Vantage, ci cel de la standul Startech.

Înainte de a trece la estetică, hai să vorbim despre motor. AMG. M177. V8 biturbo de patru litri cu carter umed, nu M178 cu carter uscat de pe AMG GT. 510 cai putere și 685 Nm. 0-100 km/h în 3.7 secunde. Nu cred că se poate plânge cineva de aceste cifre de la un GT cu tracțiune spate. Ei bine, cu kitul PowerXtra SP 600, mașina produce acum 600 cai putere și 775 Nm și atinge 100 km/h în 3.4 secunde. Până și viteza maximă a crescut, de la 314 km/h la 320 km/h.

Nu credeam că o să îmi placă atât de mult un Vantage alb, dar cei de la Startech chiar au dat lovitura. Mașina are o pereche de accesorii pentru grila față ce pot fi vopsite sau să fie din fibră de carbon. Același material este folosit și la gurile de ventilație din spatele pasajelor roților sau pentru capacele oglinzilor laterale.

Difuzorul cel nou este și el fabricat din carbon și găzduiește noile terminații ale evacuării trapezoidale. Pe mine m-au dat pe spate jantele Monostar M de 21″. Deși eu le-aș configura de 20″, designul se potrivește cu restul mașinii mai bine decât orice alt set de jante stock ale mașinii.

Interiorul va fi tapițat în orice nuanță va dori clientul. Cu albul acela eu aș alege ori un roșu închis, ori un baby-blue.