Subaru pregătește un break STI, îl prefigurează la Tokyo

2020-subaru-levorg-prototype-sti-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Weekendul acesta vom vorbi mai mult de mașini japoneze, deoarece Salonul Auto de la Tokyo 2020 tocmai și-a deschis porțile.

Subaru, brand cu tradiție în motorsport, vrea să ne impresioneze cu breakul Levorg Prototype STI. Cu toții iubim breakurile rapide, iar Levorg are o carieră destul de impresionantă (un titlu) în Campionatul Britanic de Turisme.

Față de Levorg Prototype obișnuit, STI aduce un pachet aerodinamic agresiv, jante cu design special (deși nu sunt aurii, din păcate), dar și emblemele caracteristice Subaru Tecnica International. Din păcate, la fel ca celălalt prototip dezvăluit anul trecut, interiorul este ascuns vederii. Nu ar trebui să fie cu mult diferit de cel al Imprezei facelift, dar ar fi bine să fie ceva mai plăcut ochiului.

Un lucru pe care nu îl știam, dar pe care l-am aflat în această dimineață, este că Subaru nu a folosit niciodată amortizoare controlate electronic. Pe de-o parte mă bucur, pe alta nu. Ei bine, acest prototip dispune de așa ceva, la pachet și cu un selector al modurilor de rulare ce modifică parametrii motorului, direcției, suspensiei și ai sistemului de tracțiune integrală. Până acum, producătorul nipon nu oferea decât opțiunea controlării diferențialului central la modelele sportive.

Să sperăm că mașina va ajunge în producția de serie. Avem nevoie de modele japoneze rapide și de breakuri compacte care să se bată cu Golf R Variant, Leon ST Cupra sau Focus ST Wagon. Dacă este să ne uităm în urmă, știm că japonezii vor folosi un boxer turbo de 2.5 sau 2 litri cu o cifră de putere în jurul valorii de 300 cai putere. Va trebui să stăm cuminți și să așteptăm până în a doua jumătate a anului pentru produsul finit.