Opel Insignia facelift primește motorizări cu trei cilindri

2020-Opel-Insignia-GSi-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Despre Opel Insignia facelift am mai vorbit, însă nu am putut detalia motorizările pentru că nu aveam aceste informații. Acum le avem, iar spre mirarea noastră (sau nu), modelul de clasă mare a primit două motorizări cu trei cilindri în linie, una pe benzină, iar cealaltă diesel.

  • 1.4 Turbo L3 145 CP, 225 Nm M6
  • 2.0 Turbo L4 200 CP, 350 Nm AT9
  • 2.0 Turbo L4 230 CP, 350 Nm AWD AT9 (GSi)
  • 1.5 Turbodiesel L3 122 CP, 300 Nm M6/AT8
  • 2.0 Turbodiesel L4 – nu a fost specificată puterea

Trebuie menționat că motoarele pe benzină fac parte din aceeași familie tehnologică, iar cele cu patru cilindri vor avea tehnologie de dezactivare a doi dintre aceștia.

În ceea ce privește modelul GSi, este neclar de ce a pierdut 30 cai putere și 50 Nm (cu toate că este alt motor în întregime). Faceliftul a adus faruri IntelliLux LED Pixel compuse din 168 LED-uri fiecare, o gură de aerisire de dimensiuni crescute, o grilă subtil redesenată, dar și un interior cu tablou de bord și sistem de infotainment aduse la zi. Scaunele sport îmbrăcate în piele arată foarte bine, iar pedalierul din aluminiu completează pachetul sportiv GSi.

Nu trebuie uitat nici noul sistem de tracțiune integrală Twinster cu torque vectoring, sistemul de frânare Brembo sau suspensia adaptivă FlexRide cu moduri Standard, Tour, Sport și Competition.