Cadillac XT5 2020, facelift pentru rivalul american al lui X5

a9a889a6-2020-cadillac-xt5-15

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cadillac are în gamă nu mai puțin de patru SUV-uri. Unul dintre ele, XT5, a primit un facelift pentru anul 2020.

Cu toate că diferențele dintre versiunea actuală și facelift nu sunt mari, cunoscătorii vor recunoaște grila de dimensiuni sporite, farurile IntelliBeam LED, jante cu desing nou și stopurile cu semnătură LED nouă.

Americanii se laudă cu direcția mai precisă, suspensia adaptivă și sistemul de tracțiune integrală (opțional) mult mai responsiv.

La interior, materialele au fost îmbunătățite, iar cromatica a fost revizuită. Interesant este că inginerii au redesenat consola centrală pentru a îmbunătăți ergonomia suporturilor de pahare. Mai mult, bancheta spate a fost repoziționată, iar confortul acustic a fost sporit cu ajutorul unei cantități mai mari de material fonoabsorbant.

Sistemul de infotainment cu ecran tactil de 8″ a primit ultima versiune de software și un controller rotativ cu mai multe funcții. Cine dorește să își încarce smartphone-ul o poate face wireless, iar conectarea acestuia la infotainment se poate face via NFC. Eu aș recomanda conectarea via portului USB-C, pentru o calitate mai bună a sunetului redat în difuzoarele Bose Performance Series cu grile din metal.

Două motorizări vor fi disponibile pe XT5 facelift, dintre care una nou-nouță:

  • 2.0 Turbo 240 CP, 350 Nm
  • 3.6 V6 310 CP, 367 Nm

Singura transmisie disponibilă este una automată cu nouă rapoarte și convertizor de cuplu.

Siguranța a fost și ea îmbunătățită odată cu introducerea sistemului ce detectează pietonii atunci când mergi cu spatele sau cel de parcare automată avansat.