TEST EXCLUSIV: 7 motive pentru a-ti cumpara un Porsche de 700 de cai

S17_2173

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

 /></p><p>După ce am vizitat și filmat Muzeul Porsche complet singuri în el, aventura noastră la Stuttgart continuă. Și în a doua zi din 7 zile la Porsche pentru a filma 7 materiale pentru aniversarea de 70 de ani a mărcii, am primit în test Porsche-le de 700 de cai putere. Super-nouul și deja super-celebrul GT2 RS.</p><h4>Iată 7 motive pentru care merită să îți cumperi cel mai puternic 911 de serie din istorie</h4><h4>1. S-au vândut toate deja</h4><p>Acesta este al patrulea GT2 RS din istorie. În principiu, GT3-urile sunt cele mai rapide 911 cu motor aspirat iar GT2-urile sunt supraalimentate. Fosta generație a fost produsă în 500 de exemplare dar pentru că numărul bogaților a crescut, pentru această generație au fost anunțate 1000 de unități. Evident, toate s-au vândut, momentan nu mai poți comanda mașina poate doar să găsești una la supra-preț pe la vreun dealer. <a href=Supra-preț poate însemna acum și cu 50% mai mult față de cât a costat mașina inițial. Prețul era în România, la pornire, 291.000 euro cu TVA. Pachetul Weissach care scade masa proprie cu 30 de kg mai costa 30.000 euro, practic vorbim de 350.000 euro cu TVA pentru o mașină nouă. Eh, acum că s-au vândut toate, dacă ai bani merită să investești în ce mai găsești pe piață, te vor invidia toți ceilalți bogați și s-ar putea să devi proprietarul unuia din ultimele 911 Bestiale construite vreodată.

2. Este un hibrid fantastic

Hai nu te impacienta, híbrid nu înseamnă numai ce vor hipsterii să însemne. GT2 RS este o creație fabuloasă construită din componente modificate ale altor creații fabuloase. Platforma este de GT3 deci mașina are tracțiune spate și direcție integrală; motorul este preluat de la Turbo S dar are turbo mai mari, un sistem de răcire cu intercooler răcit cu apă (niște pulverizatoare aruncă cu apă pe radiator) și un sistem de evacuare straight-pipe din titan, cu 7 kg mai ușor decât cel de pe Turbo S și echipat cu mod sport care deschide (MECANIC) două țevi suplimentare prin care urlă toți demonii din Lume. Nu în ultimul rând, GT2 RS are cutia de viteze automată cu dublu-ambreiaj, șapte trepte… de la 918 Spyder. Este o cutie folosită de Porsche și pe alte modele dar doar pe 918 și pe GT2 găsești această versiune atât de… ireal de rapidă la schimbări, mai ales în modul Sport. Nu am experimentat niciodată o transmisie PDK atât de rapidă.

3. Este incredibil de puternică

Motorul modification produce 700 CP și 750 Nm. Cuplul este disponible tot la 2.500 rpm iar puterea este atinsă la 7000 rpm! Motorul se turează maxim până la o zonă roșie ce începe de la 7.200 rpm, o valoare fabuloasă pentru un motor turbo. Fără exagerare, mașina se simte mult mai rapidă ca un Turbo S, complet diferit de puternică și amintește pe reprize și pe cum crește în viteză la vitezele foarte ridicate de… 918 Spyder. Indiferent de treapta de viteză și indiferent de viteza la care ești, mașina accelerează la fel de agresiv, la fel de rapid. Uită de 0-100 și 0-200… de la 220 ai imediat 280, de la 150 ai instant 200… toate reprizele astea îți iau mințile. GT2 RS are 1.500 kg cu pachtul Weissach la 700 CP. 918 Spyder are mai mulți cilindri, este ajutat de electric și are 900 CP la 200 kg în plus. Ah și a fost spulberat pe Ring de timpul lui GT2 RS care costa… de trei ori mai puțin.

4. Sună fabulos (în sfârșit)

Cine a condus un 991 Turbo S știe ce vorbesc: mașina nu sună deloc cum trebuie. E zgomot de motor dar evacuarea e aproape la fel de sterilă ca jocul de fotbal al lui nemților la Mondiale. Era nevoie de ceva special și Porsche a inventat această evacuare de pe GT2 RS. În modul Sport, două flapsuri se deschid în fiecare parte cu un sunet mecanic care aproape te excită dacă ți-a plăcut Mad Max… și aproape că nu poți sta în mașină de sunet. Sentimentul se intensifică și între 2.000 și 2.500 rpm unde o rezonanță de mașină de curse îți ridică părul de pe mâini de parcă ai băgat degetele în priză. Pe accelerații, în zona roșie sau pe retrogradări este spectacol total, turbinele șuieră, motorul urlă, evacuarea explodează, huruie, grohăie și chiar și ea amintește de unele sunete din același 918 Spyder…

5. Tracțiunea spate care nu se comportă ca o tracțiune spate

Este incredibil cet de puțină putere se pierde prin derapaj la mașina asta. Este hilar. Pentru atât de multă putere, pentru propulsie și pentru aceste două lucruri îngreunate și de amplasarea motorului pe puntea spate… păi te gândești că sigur mori cu mașina asta – fostele generații erau numite „Widow Maker”… dar nu e deloc așa. Stabilitatea este exemplară, mașina este lipită de șosea și aderența este fantastică… în standard primești niște Michelin Pilot Sport Cup 2 speciale care fac o treabă fantastică și îți permit să atingi și viteza maximă a mașinii… 340 km/h! Aderența exemplară se datorează și dimensiunilor uriașe de roți… 325/ 30 R20 pe spate!!! Serios, poți să începi să comentezi despre mașina asta că poate fi bătută de 720S, de 488 sau de orice altă mașină vrei tu… dar nicio altă mașină din Lume nu are aceste trei ingrediente: motor spate, tracțiune spate ȘI 700 CP și nicio altă mașină comparabilă nu este atât de sigură, manevrabilă și totuși animalică.

6. Poți să o conduci la colț după pâine de N ori pe zi

Sau la piață. Lasă toate modurile sport ne-activate și în afară de o suspensie rigidă, nimic nu te deranjează la mașina asta în drum spre sau de la piață. Este incredibil ce prietenoși pot fi 700 CP. Până și evacuarea fără modul sport activat nu îți trezește jumătate de cartier iar direcția este suficient de moale pentru ca mașina să poate fi manevrată cu o ușurință debordantă. Desigur, pentru că are 700 CP, cursa amortizoarelor este foarte scurtă, garda la sol este infimă… de aici un mic stres prin oraș sau pe la borduri ori pe denivelări dar altfel… chiar sunt 700 CP care pot fi utilizați zilnic fără nicio panică. Ca să nu mai zic că azi, în 400 km computerul de bord ne-a arătat consum… 19. Mediu. Am și alimentat și calculul a fost confirmat, atât a consumat mașina. 19.

7. Istoria nu se (mai) repetă

Oricât ne-ar promite Porsche că va continua să construiască mașini sport 911 autentice, va veni un moment în timpul viitoarei generații ce se lansează la finele acestui an când împinși de nevoie, grupul din care fac parte fie autorități, cei de la Porsche vor construi hibrizi de tipul celor iubiți de hipsteri… chiar și pe 911. Este clar că viitorul Turbo va fi propulsat de un sistem similar celui de pe Panamera Turbo S e-hybrid și asta nu e rău pentru performanțe. DAR, cel mai târziu peste încă o generație, mașina aceasta de 700 CP lansată la aniversarea de 70 de ani va fi doar o amintire. Adică, da, este clar că viitorul GT2 va putea să aibă în anul aniversării a 80 de ani de Porsche poate chiar mai bine de 800 CP… și poate fiind hibrid o să consume… 10… dar știm toți că lăsând la o parte toate performanțele posibile datorită tehnologiei, suflet Porsche ca acum, nu vom mai vedea.