Toyota, 2019 excelent în România și Europa

2020-toyota-c-hr-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Românii au cumpărat peste 7.600 modele Toyota și Lexus în 2019, cu 33% mai multe față de anul precedent, respectiv 1.893 unități.

„Anul 2019 ne-a adus o creștere record a cotei de piață, până la 4,3%, pe fondul unei cereri puternice pentru modelele hibride, dar și al lansărilor de noi modele dotate cu tehnologii avansate de propulsie. Am promis că 2019 va fi anul Toyota în România și ne-am ținut de cuvânt. Am crescut de la o lună la alta, de la un an la altul, iar rezultatele bune nu sunt numai o confirmare a faptului că avem un business de succes, ci și un pas înainte făcut în direcția protecției mediului. Suntem numărul 1 pe segmentul de piață al hibrizilor datorită clienților noștri, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată”, a declarat Edit Târcolea, general manager Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.

Principalii performeri au fost Aygo (+52%), Yaris (+31%), C-HR (+45%) și noul RAV4 (+65%), care au înregistrat performanțe la fel de bune sau mai bune decât ale segmentelor din care fac parte. De asemenea, Lexus a înregistrat vânzări cu 69% mai bune comparativ cu 2018, în condițiile în care segmentul auto premium a rămas la nivelul lui 2018.

În contextul unei piețe stabile, Toyota Motor Europe, a anunțat o cotă de piață de 5,3% în 2019, în creștere față de anul anterior. Peste 1 milion de vehicule Toyota au fost comericaliza pe Bătrânul Continent în 2019, cifră atinsă pentru prima oară din 2008, în creștere cu 4,5% comparativ cu 2018. Și Lexus s-a descurcat onorabil, vânzările totale ale mărcii au crescut cu 14,5% în 2019, adică o cifră 87.206 vehicule comercializate. Plusul se datorează succesului unor modele perecum NX și UX, cel din urmă urmând a deveni electric în curând.

Cu peste 550.000 de vehicule hibride vândute în 2019 la nivel european, Toyota și Lexus oferă un total de 20 de modele hibride, cea mai largă gamă de vehicule hibride complete din industrie. Nu trebuie uitat nici că Yaris, Corolla, C-HR și RAV4 au fost cele mai vândute patru modele hibride în Europa, în 2019.

„Ajunsă la cea de-a patra generatie, tehnologia noastră hibridă reprezintă peste jumătate din vânzările noastre în Europa. Acest rezultat confirmă atingerea obiectivului nostru de a oferi electrificare pentru cei mulți, nu doar pentru cei aleși. De asemenea, costul total de exploatare redus reprezintă unul dintre atuurile principale ale acestei tehnologii, iar nivelul scăzut al emisiilor, alături de un consum redus, de calitate și de durabilitate fac din mașinile Toyota un vehicul care a câștigat definitiv încrederea clienților noștri”, a declarat Eduard Diaconu, director de Vânzări și Rețea în cadrul Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.