Toyota ajută persoanele cu paralizie a membrelor inferioare

76b40c8c-toyota-ces-2019-5-768x432

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toyota Mobility Foundation a prezentat la CES finaliștii concursului Mobility Unlimited Challenge prin care ingineri din 28 țări încearcă să ajute oamenii cu paralizie a membrelor inferioare. Compania japoneză caută mijloace prin care permit independență sporită și integrare în viața cotidiană. Iată cei cinci finaliști:

  • Evowalk by Evolution Devices este un aparat ce înconjoară picioarele persoanei și stimulează mușchii pentru a putea merge.
  • Quix by IHMC & Myolyn reprezintă un exoschelet ce permite mobilitate rapidă, stabilă și verticală.
  • Moby by Italdesign este o platformă pentru scaunele cu rotile. Practic, transformă un scaun cu rotile manual într-unul propulsat electric. Este proiectat să fie disponibil în spații publice și să fie pornite cu ajutorul unei aplicații de smartphone.
  • Phoenix Ai Ultralight Wheelchair, sau scaunul cu rotile din fibră de carbon ce își ajustează permanent centrul de greutate în funcție de mișcările ocupantului, eliminând vibrațiile inconfortabile sau dureroase.
  • Qolo este un produs al Universității din Tsukuba, Japonia. Alt exoschelet, doar că de data aceasta îi permite utilizatorului să și stea așezat, nu numai să meargă.

Toți cei cinci finaliști au primit 500.000 $ pentru a putea dezvolta proiectele, iar câștigătorul va fi anunțat în 2020 și va primi încă 1 milion $. Bravo Toyota pentru inițiativă.