Toyota C-HR: detalii complete

2016_C-HR_16

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce a prezentat la Geneva în luna martie a acestui an noul său SUV de clasă mică C-HR dar i-a înnegrit geamurile pentru că interiorul nu era gata, Toyota a revenit astăzi cu informații complete despre mașina de la care se așteaptă să devină un hit. Ea va sosi și în România în toamna acestui an și se va lupta aici cu Juke, CX-3, HR-V sau Mokka. Pe scurt, Toyota speră să vândă în jur de 100.000 de C-HR în Europa, anual…

Cu un design de coupe, cu mânere ascunse pentru portierele spate, C-HR are 4.36 metri lungime, 1.76 lățime și 1.56 înălțime iar ampatamentul său măsoară 2.64 metri. Portbagajul este anunțat pentru C-HR la 370 de litri. Două motoare vor fi disponibile în România: unul pe benzină de 1.2 litri cu 116 CP și 185 Nm cu manuală sau automată CVT. Versiunea CVT va fi disponibilă opțional cu tracțiune integrală. Toyota nu va mai oferi un diesel (!!!) pentru SUV-ul său mic ci un hibrid de 122 CP ce va consuma cel puțin pe hârtie 3.7 litri pentru 100 km parcurși.

Interiorul este desenat spectaculos și este dominat vizual de un display uriaș amplasat central – un touchscreen de 8 inch diagonală ce va controla un sistem de infotainment îmbunătățit HMI (promite Toyota) ce va inlcude și un nou sistem de navigație și servicii de conexiune la internet îmbunătățite. Constructorul japonez susține că C-HR va fi perceput „premium” de către utilizatori și că a făcut progrese importante în calitatea materialelor folosite și finisarea acestora.

Trei combinații de culori vor fi disponibile la interior: gri închis, negru și albastru și negru și maro. Printre dotările pe care le vei putea avea pe mașină se numără un sistem de acces și pornire motor fără cheie, scaune încălzite, geamuri negre spate și lunetă, scaune îmbrăcate parțial în piele, sistemul de parcare cel mai avansat disponibil la Toyota, jante din aliaj cu diametrul de 18 inch, vopsea în două nuanțe pentru caroserie și un sistem audio puternic de 576 wați de la JBL. De-asemenea, sistemul Safety Sense care înglobează Pre-Collision System cu recunoașterea pietonilor, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert cu control al volanului, Automatic High Beam și Road Sign Assist va fi standard în Europa.

Așteptăm cu interes primele teste.