Toyota Proace City Verso, un Peugeot Rifter cu machiaj japonez

09da867d-2020-toyota-proace-city-verso-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toyota are un parteneriat tehnic cu grupul PSA. Acesta implică nu doar modelele de clasă mini Peugeot 108, Citroen C1 și Toyota Aygo, ci și vehiculele comerciale/de familie.

După achiziția Opel/Vauxhall de către francezi de la GM am putut vedea vehiculele aproape identice Peugeot Partner/Rifter, Citroen Berlingo/Berlingo Multispace și Opel/Vauxhall Combo/Combo Life. Însă acum este rândul celor de la Toyota să își arate versiunea, model ce va fi construit în aceeași fabrică precum restul fraților săi, la Vigo, în Spania.

Poartă numele de Proace City și va fi disponibil în două versiuni de lungime și trei versiuni de caroserie:

  • Van comercial de 4.4 metri
  • Van comercial de 4.7 metri
  • Van de familie de 4.7 metri (Proace City Verso)

Capacitatea de încărcare pleacă de la 3.3 metri cubi pentru modelul scurt și ajunge la 4.3 metri cubi pentru versiunea lungă cu opțiunea Smart Cargo. Aceasta nu numai că ajută la capacitatea de încărcare, dar datorită scaunului pasagerului rabatabil poate obiecte lungi de 3.4 metri (versiunea lungă) sau 3.1 metri (versiunea scurtă). Precum frații, Proace City poate căra doi europaleți și are o sarcină utilă de o tonă.

Motorizările provin în totalitate de la PSA și sunt următoarele:

  • 1.2 Turbo 110 CP, 205 Nm, M6
  • 1.5 Turbodiesel 75 CP, 230 Nm, M5
  • 1.5 Turbodiesel 100 CP, 250 Nm, M5
  • 1.5 Turbodiesel 130 CP, 300 Nm, M6/AT8

Grupul PSA se mândrește cu transmisia automată cu opt rapoarte și hidroconvertizor de cuplu de origine Aisin, fiind singura din segment.

Ca echipamente standard, Toyota Proace City va veni cu Pre-Collision System, Road Sign Assist, Lane Keep Assist, tempomat și sistem de detectare a oboselii șoferului. Pe lista de opționale se vor regăsi Automatic High Beam, Sway Warning, Road Sign Assist, Adaptive Cruise Control, Blind Spot Monitor și un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8″, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Clienții interesați vor putea cumpăra noua Toyota Proace City începând cu anul 2020. Până atunci puteți cumpăra Peugeot Partner/Rifter, Citroen Berlingo/Berlingo Multispace sau Opel/Vauxhall Combo/Combo Life. Doar sigla de pe volan și designul diferă.