Toyota recheamă 3.4 milioane mașini pentru probleme la airbagurile TRW (nu Takata)

2017-Toyota-Corolla-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Și uite o veste cât se poate de rea, Toyota recheamă 3.4 milioane automobile la nivel mondial pentru o problemă la airbaguri.

Spre deosebire de scandalul cu airbagurile Takata, acum vorbim de airbagurile TRW, companie sub tutela ZF. 2.9 milioane dintre aceste 3.4 milioane vehicule se află în Statele Unite ale Americii, iar niciunul nu a fost vândut în Europa. Modelele în cauză sunt: Corolla 2011-2019, Avalon 2012-2018, Avalon Hybrid 2013-2018 și Matrix 2011-2013.

Problema vine de la un modul electronic ce nu are protecție împotriva zgomotului electric, iar în caz de accident airbagul fie nu se activează, fie se activează parțial. Clienții își vor putea duce mașinile la reprezentanțe începând cu luna martie 2020, acolo unde tehnicienii mărcii vor inspecta fiecare mașină și remediind problema acolo unde este cazul.

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), cei care au descoperit problema, cercetau o potențială defecțiune la airbagurile a 12.3 milioane autoturisme, în urma a două accidente frontale cu noua Toyota Corolla, unul ce s-a dovedit a fi fatal.

Acest modul electronic TRW a fost montat pe mai mult de 12.3 milioane vehicule între 2010 și 2019 de la producători precum Toyota, FCA, Honda, Hyundai, KIA sau Mitsubishi, iar numărul victimelor decedate s-ar fi ajuns la opt. Unele companii deja au rechemat mașinile defecte, cum ar fi FCA (2 milioane în 2016), care a recunoscut că modelele sale au fost implicate în accidente ce au dus la rănirea a cinci persoane și decesul a trei pasageri.

Atenție, această rechemare nu are efect în Europa, deoarece nu vorbim despre airbaguri Takata. Dacă, însă, aveți o Toyota cu airbag Takata și ați primit scrisoare de rechemare de la Toyota România, programați-vă cât mai devreme la un dealer pentru verificarea și/sau schimbarea airbagului.