Toyota vrea panouri solare eficiente în mașinile sale

4691c315-toyota-prius-phv-demo-car-with-solar-panels-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cum credeți că dorește Toyota să maximizeze autonomia lui Prius Prime? Simplu, folosind panouri solare și baterii de înaltă eficiență.

Deocamdată în stadiul de dezvoltare, Prius Prime cu panouri solare pe toată caroseria va începe testele rutiere în Japonia. Mașina este gândită în colaborare cu Sharp și New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO). Mai exact, Sharp va furniza panourile solare.

Modelul din imagine dispune de panouri solare pe plafon, capotă, hayon și practic pe unde se mai puteau monta. Dacă vi se pare că mașina nu este plăcută din punct de vedere estetic, mie mi se pare că arată mai bine decât un „>Prius Prime stock.

La 860 W, eficiența conversiei energie solară – energie electrică este de 34%, spre deosebire de 22.5% cât poate un model normal echipat cu plafonul opțional de panouri solare. Mai mult, mașina se încarcă atât parcată, cât și din mers. Japonezii susțin că în timpul unei zile, mașina poate produce energie electrică pentru 44.5 km de mers. În comparație, modelul pe care l-am menționat anterior și pe care Bratu l-a testat poate genera energie doar pentru 6.1 km. În timpul mersului, bateriile încarcă doar accesoriile mașinii, nu și bateria principală.

Testele vor avea loc în Toyota City (da, există așa ceva), Tokyo și alte zone intens populate ale Japoniei. Cu puțin noroc, peste câțiva ani ne vom putea face naveta doar cu energie solară.