Tridentul întors: Posaidon RS 525

Posaidon-Mercedes-A45-AMG-3 (1)

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cred că tunerul Posaidon și-a ales drept siglă un trident întors pentru că nu putea să pună o cruce întoarsă. Sau o lumânare întoarsă. Și cred că știe că o creație a sa poate umili orice Maserati deci și-a întors tridentul. Bun, acum să trecem la fapte. Că la vorbe suntem primii.

Mercedes-AMG A 45 S de la Posaidon se numește RS 525 și are 525 CP și 600 Nm. Nu uitați, AMG Clasa A este o mașină compactă cu motor în patru cilindri, de doi litri, turbo. Tunerul spune că doar a schimbat turbina și a optimizat software-ul motorului.

Pentru că nu este un tuner de garaj, Poseidon a modificat și soft-ul transmissie. Astfel, RS 525 face 0-100 în 3.4 secunde și merge cu… 324 km/h.

Dacă nu e suficient, Posaidon va oferi în curând un model și mai puternic, numit „Plus”. Dacă e prea mult, mai există și un pachet de modificări care include doar software nou pentru motor – este urcat la 465 CP și 560 Nm adică poate face 0-100 în 3.6 secunde și poate atinge maxim 318 km/h.

Pachetul de tuning soft, cel mediu și viitorul Plus vor fi oferite pentru orice model Mercedes-Benz compact cu indicativ 45. Mamă.