GALERIE FOTO: VEZI cel mai excentric SUV Renault din istorie! VINE in Romania in 2021!

2020-Renault-Samsung-XM3-Korea-spec-11

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Este oficial, acesta este cel mai ciudat Renault din istorie. Este bazat pe SUV-ul coupe Arkana, adică un model SUV mediu non-premium dar similar lui X4. A fost construit pentru piața coreeană și se numește… Renault Samsung XM3.

Este construit la fabrica de la Busan, Coreea de Sud și deja se vinde pe piața locală. Mai mult decât atât, peste 22.000 de unități au fost vândute deja! Probabil că s-au îndrăgostit instant de portbagajul uriaș pentru segmentul lui Kadjar – 513 litri în standard.

Dacă la exterior XM3 este aproape identic cu Arkana, Renault Samsung are sigle de… Samsung… mașinile, nu telefoanele iar la interior este echipat cu cea mai nouă tehnologie Renault. Doar este disponibil în Coreea de Sud unde avem „tech afficionados”. Adică, XM3 are instrumentarul de bord digital de 10 inch și sistemul de infotainment cu displayul central de 9.3 inch diagonală de pe noile Clio și Captur.

Motoare: 1.3 benzină, turbo cu 150 CP plus cutie automată cu dublu-ambreiaj și șapte trepte, EDC; 1.6 litri benzină aspirat, 123 CP cu automată dar de data asta CVT-ul X-Tronic, singura cutie de pe Arkana pentru Rusia unde se vinde momentan.

Prețuri: pentru 1.6 se pleacă de la echivalentul a 13.000 de euro iar pentru 150 CP de la echivalentul a 19.500 de euro.

SUV-ul Coupe de clasă medie Renault care va ajunge în România va fi bazat pe acest model, nu pe Arkana care se vinde în Rusia. Tare. Și nouă ne place „tableta aia mare din bord”.

Aveți aici și două video: